behandlar nedre ryggsmärtor

Fyra av fem vuxna amerikaner kommer att uppleva smärta i nedre ryggen på en gång i sitt liv. Ibland är det en mild stam eller vrickning som går bort efter ett par dagar. Övriga tider, varar smärta i nedre ryggen i veckor eller månader.

Ironiskt nog, kan en enkel muskel spasm orsaka mer smärta än ett diskbråck. I själva verket, trots rädslan för diskbråck diskar, de är orsaken till endast fyra procent av ryggsmärta fall i USA varje år.
Tittar på orsakerna till smärta i nedre ryggen

Ett. muskelspänningar från aktiviteter inklusive tunga lyft, sportaktiviteter, whiplash från en bilolycka, eller vridning.

2. Diskbråck (halkade Dieck) vilket resulterade i skivan trycker en spinal nerv.

Tre. Spondylos, även känd som spinal artros, är en degenerativ sjukdom som ofta förekommer hos äldre. Osteoarthritis resultat från nedbrytning av brosk i fasett ben i ryggraden. Med ingen brosk, stelhet och inträffar.

4. Spinal stenos som är förträngning av ett område av ryggraden. Om en nerv påverkas av förträngning, sedan smärta kan förekomma. Spinal stenos kan ofthen föras på när man går. Oberoende av det symptom, är den bästa planen för att undvika den aktivitet som ringar på smärtan.

Behandla smärta i nedre ryggen

Ett. Sänk tillbaka muskelspänningar: Få is på tillbaka så snart som möjligt. Ice korsryggen 5-6 gånger per dag under 10 -1 5 minuter. Gör detta för de första 48 timmarna. Om du inte känner dig bättre, gå och se din läkare, men oftast i en stam, kommer smärtan börja avta om än möjligen långsamt.

Over-the-counter antiinflammatoriska läkemedel såsom ibuprofen är ofta rekommenderas av läkare. Ring ditt råd sjuksköterska eller gå och besöka din läkare för att se vilken dos bör vidtas.

2. Diskbråck: de flesta människor återhämta sig från diskbråck inom ett par månader. Vid första läkaren kommer sannolikt att behandla ett diskbråck på samma sätt som en muskelbristning i att isbildning och anti-inflammatoriska läkemedel kan vara inblandade. I den osannolika händelse att detta inte dör lösa det, kan operation vara ett alternativ.

Tre. Artros: även om detta är en degenerativ villkor, det låter mycket värre än det är. Behandlingen kan innefatta anti-inflammatorisk medicin, muskelavslappnande, tillsammans med övningar för att stödja ryggraden. I 75% av fallen kommer detta tillvägagångssätt att lyckas.

4. Spinal stenos: initialt behandling kan fokusera på att ta bort källan till smärtan, vara att gå, springa, etc. Ytterst kan operation bli nödvändig, och framgången är hög vilket resulterar i en ökning av rörlighet och aktivitetsnivå.