hemorrojder orsaker och behandlingar

Hemorrojder är ett mycket vanligt medicinskt problem som drabbar både män och kvinnor. Det uppskattas att över 80% av amerikanerna kommer att ha någon befattning med hemorrojder under sin livstid. Över en halv miljon människor söker medicinsk hjälp för hemorrojder årligen i USA, och att hälften miljoner minst tio procent genomgår kirurgiska ingrepp för lindring av sina hemorrojder. Hemorrojder är oftast värre med åldern och verkar ha en stor inverkan på människor i åldrarna 45 och 65. Hemorrojder är mycket vanligt under graviditeten på grund av den extra vikten av fostret. Generellt hemorrojder i samband med graviditet är bara tillfälligt.

Hemorrojder uppstår när venerna runt anus och lägre rektum blir svullen och inflammerad. Denna inflammation kan uppstå från en mängd olika anledningar, men de flesta läkare tror att det beror på att anstränga när försöker ha en avföring (förstoppning) och för mycket tid tillbringas på toaletten.

Majoriteten av hemorrojder lider kan behandlas utan någon typ av operation. Det första du bör göra är att lindra symptomen. Sitz bad rekommenderas. Sitt i badet, med några inches varmt vatten femton minuter två till tre gånger om dagen. Istället för att torka området med toalettpapper, använd kuddar som är förinställda fuktats med trollhassel, eller bollar bomull indränkt i trollhassel istället. Se till att området är torrt. Om stegen ovan inte hjälper lindra symptomen, kan du prova att tillämpa en over-the-counter hemorroidal kräm till området, som också kommer att hjälpa till att lindra klåda och sveda.

Bortsett från dessa åtgärder flesta läkare föreslår att du ökar fiber i din kost för att hjälpa till att undvika förstoppning. Ta en over-the-counter fiber tillägg. Öka ditt vätskeintag kan bidra till att göra en mjukare avföring. Du kanske vill prata med din läkare om att ta en over-the-counter avföringsmjukmedlet. Undvik sittande eller stående under lång tid.

Någon blödning från ändtarmen bör kontrolleras av läkare.