PCOS och metformin

Den första veckan hade jag fruktansvärda gas smärtor. Den andra veckan var det diarré. Genom den tredje veckan när kräkningar började jag visste att jag inte kunde ta Metformin, även känd som Glucophage, anymore. Enligt min gynekolog skulle Metformin reglera mina saknade perioder, rensa upp min akne, och minska håret växer på ställen som jag inte vill att det ska. Istället, var allt jag fick en stadig ström av fruktansvärda reaktioner som lämnade mig svag, gråtmild och deprimerad.

Jag hade hört min läkare varning om möjliga biverkningar, men, egentligen, som lyssnar på dem? Om det fanns en mirakelmedicin som skulle hjälpa mig att jag var fast besluten att ta den, så bestämdes att när mina negativa symptom började jag ignorerade dem. Men den tredje veckan, när det blev värre, började jag känna mig förrådd. Jag var arg på internet artiklar, arg på bloggar, arg på min granne som hade tagit Metformin och varit bra, arg på min läkare. Det verkade som det inte fanns någon bot för mig, ingen lätt väg till regelbundna perioder eller banta eller fin hud.

När jag först lärde mig om Metformin på internet, verkade alla nyheter mycket positivt. Det var mirakelmedicin för alla kvinnor som försöker bli gravida eller för dem av oss försöker bekämpa symptomen orsakade av polycystiskt ovariesyndrom (PCOS). Kvinnor som aldrig hade haft en regelbunden menstruationscykel plötsligt var vanlig som regn. Kvinnor som hade försökt få barn i flera år plötsligt hade tvillingar. Hur jag ville att var mig … men tyvärr var det inte.

När det händer, jag hade en annan granne som drabbats av någon av samma symptom på PCOS som jag gjorde. Även i våra gårdar en dag frågade hon mig hur det gick med Metformin och blev inte förvånad när jag bröt ihop i tårar berättar hon hur hemsk jag kände mig. Hon hade också drabbats av biverkningar av läkemedel och förstod min frustration. Hon föreslog att jag skulle prova en mer naturliga lösning som skulle bidra till att ge mig en total kropp och själ makeover. Den behandling som hon använde kallades Insulite 5 Element System som kombinerar kost, motion, vitaminer, missbruk / cravings medvetenhet och komponenter stöd för att bidra till att vända insulinresistens. Insulinresistens – orsaken till PCOS – gör att kroppen felaktigt använda insulin gör det omöjligt att omvandla glukos till energi och orsakar hormonell obalans.

Idag känner jag mig friskare än någonsin. Jag förstår att för att bekämpa PCOS jag behöver äta en lågkolhydratkost, ta flera kosttillskott och motionera regelbundet. Jag har lärt mig att när jag inte gör dessa saker jag börjar känna trög och min kropp glider tillbaka in i sina gamla dåliga vanor växer oönskat ansiktshår och gå upp i vikt på varp hastighet. Trots det arbete som krävs, kan jag berätta att jag är en mycket gladare person vid efter Insulite PCOS System. Det slår ta Metformin och lider av dess försvagande biverkningar.