smärtlindring – nedre ryggsmärtor

Nästan alla av oss har lidit av ländryggssmärta någon gång eller annan. De flesta av oss har återhämtat sig från den inom en månad eller så, men för de få kvarvarande som bara inte verkar kunna bli av med smärtan, det är verkligen en svår och deprimerande upplevelse.

Men innan vi kommer delta med detaljerna, här är ett gott råd. Smärta och omfattningen av skada kan ha någon korrelation med varandra. Så få inte panik om din smärta är outhärdlig. En enkel muskel drar kan tvinga dig att grimas av smärta och vara sängliggande medan den extremt allvarliga och tillståndet är kritiskt för ett diskbråck kan vara helt smärtfri.

Det finns en hel del mjuka vävnader, ben, facettlederna skivor och nerver i nedre ryggen och en liten missanpassning kan orsaka svår smärta och ibland smärta kan skjuta genom benen och nå fötterna. Så blir diagnosen ofta riktigt svårt.

Men diagnostisk noggrannhet är avgörande för att effektivt behandla en ryggsmärta. Så, både beskrivning av smärta (oavsett om det är en bultande ena eller det skjuter genom armar och ben, eller det bedövar nedre ryggen osv) och dess exakta läge (vid vilken punkt i midjan och hur det sprider sig) är mycket viktiga parametrar som hjälper en läkare för att gå vidare i rätt riktning.

Om patienten har feber, eller har en historia av cancer, eller har lidit svårt trauma, eller upplever stor svaghet i benen eller står inför ett allvarligt problem att hålla tillbaka hans urin eller avföring, kräver situationen omgående kvalificerad läkarvård.

Generellt ryggsmärtor sker på grund av antingen muskelbristning, eller på grund av ett diskbråck ryggradens skiva eller någon annan form av tärande sjukdom i ländryggen skivor. Bland de många komplexa orsaker som orsakar ryggsmärtor är en av de vanligaste är irritation av de många stora och små nerver som har sitt ursprung i nedre ryggen och spridning ända till fötterna och handflator. Den Erector spinae kan också få ansträngda och orsaka svår ryggvärk. En annan mer uppenbar orsak till smärta i nedre ryggen är skador på ben, leder eller ligament i området.

Det kanske låter konstigt, men det finns några nedre ryggsmärtor som förbryllar läkarna. Ingen roll hur hårt de försöker, de är oförmögna att identifiera någon orsak och inte kan svara på varför patienten lider i plågor.

Men tröstande faktum är att de flesta av de lägre ryggsmärtor försvinner efter att de har kört sin kurs och bara ett fåtal verkligen kräva operation av något slag. Ofta är en bra sjukgymnast också kunna ge mycket lättnad. Men i svåra eller ihållande fall kan ett yttrande av en ortoped på behovet av operation vara till hjälp.

Vissa läkare anser att lägre ryggont uppstår inte bara på grund av fysiska skäl, men kan också uppstå på grund av psykisk stress och spänningar. Stress på arbetsplatsen, kan ett missbruk eller dominerande boss, eller, inkompatibilitet med professionella kollegor trycksätta också en person och en smärta i nedre ryggen kan uppstå som en psykosomatisk sjukdom. Så, om du upplever en smärta i nedre ryggen försöka slappna av och du kan känna en gradvis lättnad.

Denna artikel får fritt återges för din webbplats, ezine eller blogg så länge det är återges i sin helhet, med länkar, innehåll och krediter författare oförändrade.