ta Famvir tabletter och säga bye bye till genital herpes

Genital herpes är en förutsättning, som inte kan botas, men kan behandlas. Den orsakas av ett virus som sprids via sexuell kontakt med en drabbad person. Färska studier visar att detta virus sprider sig mycket snabbt och mer än en tredjedel folk kommer bli drabbade av det. Olika FDA godkända läkemedel finns tillgängliga på marknaden, som stöd i behandling av herpes.

Famvir

Famvir är ett oralt antiviralt läkemedel, vilket fördröjer tillväxten och minskar svårighetsgraden av herpesvirus. Det hjälper dig att minska symptomen av infektioner orsakade av herpesvirus. Detta läkemedel är den första och enda hittills som är till hjälp vid behandling av återkommande genital herpes. Du ska aldrig ta denna medicin utan recept. Om du har ordinerats Famvir tabletter, se till att du fullföljer hela kursen som ordinerats av läkare. Denna medicin fungerar bäst om de tas inom de första timmarna av utbrottet. Även efter att du har ordinerat detta läkemedel, bör du hålla dig borta från andra människor om du är smittad med herpes, eftersom de kan bli smittad också. Du bör tvätta händerna ofta så att viruset inte påverkar någon annan.
Herpes virus replikerar mycket aggressivt under de första timmarna av utbrottet. Studier visar att drabbade individer som fick Famvir tabletter under denna tid visade minskade symptom av herpes och hade snabbare återhämtning. Det minskar den tid det tar för en individ att återhämta sig från herpes. Även om biverkningar är sällsynta, kan du uppleva huvudvärk, sömnighet, förvirring, klåda, sveda, kräkningar och illamående efter att ha tagit Famvir. Om dessa biverkningar börja bry dig, sluta använda den och kontakta din läkare snarast. Tala om för din läkare om du lider av njursjukdom eller någon form av allergi. Tala också om för din läkare om du tar någon annan över disk läkemedel. Famvir kanske inte interagerar väl med andra droger.

användning

Du bör ta det muntligt exakt som din läkare ordinerat. Famvir är mest effektivt om det tas inom de första timmarna av utbrottet i lika doser under dagen. Detta kommer att se till att din kropp har tillräcklig mängd av detta läkemedel för snabb återhämtning. Missa inte en dos, men om du missar det, börja ta det från nästa dos. Överdosera inte ikapp med cykeln. Aldrig tar det mer än den föreskrivna. I fall du har överdoserat det, ringa akuten omedelbart. Dela inte detta läkemedel med andra. Du bör förvara den i rumstemperatur och håll den borta från värme och ljus.

Undvika detta läkemedel om du är allergisk mot någon av ingredienserna. Tala med din läkare om du lider av någon form av njursjukdom, galaktosintolerans eller glukos malabsorption. Intag av Famvir tabletter skadar inte det ofödda barnet, men det är tillrådligt att gravida kvinnor undviker det. En kvinna som ammar bör också undvika det eftersom detta läkemedel kan passera över i bröstmjölken.