vad är LASIK öga kirurgi

Under det senaste decenniet eller så, har LASIK ögonoperationer bevittnat en fenomenal tillväxt i sin popularitet. Som av nu, är miljontals människor väljer LASIK att möta deras behov ögonoperationer. Ändå är det viktigt att komma ihåg att LASIK öga kirurgi är fortfarande en relativt ny process kring vilken en hel del återstår att kända. I denna artikel kommer vi att berätta vad LASIK öga kirurgi är och varför du måste se till att LASIK ögonoperationer du får är av hög kvalitet utförs av proffs.

Först några grundläggande fakta:

– LASIK öga kirurgi (Laser Assisted In Situ keratomileusis) är en procedur som används för att modifiera hornhinnan och tillåta en patient att se utan att använda glasögon eller andra visuella hjälpmedel Det kan rätta till problem som myopi (närsynthet), översynthet (långsynthet) och astigmatism (missbildade hornhinna) . Även om inte alla patienter kan uppleva en fullständig restaurering av vision, kan de se verkligen mycket bättre än tidigare

– LASIK öga kirurgi innebär minimal eller ingen smärta och kräver mycket mindre återhämtningstid än andra förfaranden ögonoperationer som fotorefraktiv keratektomi (PRK)

– Dr Lucio Buratto och Dr Ionnis Pallikaris utvecklats gemensamt Lasik förfarande ögonoperationer 1990. De bygger sin teknik på två äldre förfaranden ögonoperationer – keratomileusis och PRK. Dessa kirurgiska ingrepp involverade fler komplikationer och medfört mindre än perfekt resultat, så när LASIK erbjöd färre risker och bättre resultat, visade det en omedelbar succé. År 1991 var LASIK två gånger utförs officiellt av Dr Stephen Slade, i Europa och senare i USA

processen

– Innan du genomgår LASIK öga kirurgi, kommer du att uppmanas att sluta använda kontaktlinser för 1 till 4 veckor före operation för att hornhinnan för att återgå till sin ursprungliga form

– I början av operationen, kommer du ges en mild bedövningsmedel, vanligtvis oralt, och bedövande ögondroppar, vilket kommer att eliminera smärta i de flesta fall, även om vissa patienter fortfarande klagar på vissa obehag

– En apparat som kallas microkeratome är ansluten till en sug ring placeras på ögat, är bladet som används för att skära en tunn flik på ytan av hornhinnan. Fliken viks tillbaka, utsätta ett lager av vävnad som kallas stroma, som inspekteras för skräp och torkades

– Du blir då ombedd att fokusera på en fast plats som din läkare börjar lasern, skärning och ta bort hornhinnan vävnad baserat på de mätningar som gjorts vid den första undersökningen. Luckan är sedan flyttas och lämnas att läka. Eftersom inga stygn används, kommer du vara tvungen att bära en lapp för ögat för att förhindra gnidning, irritation, och påtryckningar som kan störa läkningsprocessen

– Båda ögonen kan opereras samtidigt om du är frisk nog och har tillräckligt med återhämtning tid. I vissa fall kommer en kirurg rekommendera att patienten mottar monovision behandling, vilket är en korrigering av endast ett öga. LASIK öga kirurgi tar normalt cirka 5 till 10 minuter per öga

vågfront LASIK: ny teknik på blocket

Den nyaste tekniken i LASIK är vågfront laser. Den första av dessa typer av lasrar erhöll FDA-godkännande under 2002. Wavefront teknik sänder en våg av ljus till näthinnan. Ljuset studsar sedan tillbaka till en sensor, som mäter de oegentligheter av hornhinnan och ger en 3-D karta över ögats visuella systemet.
Data från givaren omvandlas sedan till en matematisk formel som läkaren använder för att programmera datorn som styr brytningsindex laser. Efter vågfront LASIK, 90-94% av patienterna tycker 20/20 vision eller bättre jämfört med 80% med traditionell LASIK ögonoperationer.

LASIK komplikationer

Under operation, komplikationer relaterade till styckning eller hinging av klaffen förekommer hos färre än 0,5% av patienterna. Andra komplikationer uppstår vid mindre än en 1% ränta omfatta utveckling av oregelbunden astigmatism grund ärrbildning, healing, eller balk problem, infektion, eller andra synproblem (glorior runt lampor, suddig mörkerseende), operation som utförts utanför centrum av eleven grund av kirurgen fel eller oförmåga hos patienten att fokusera på en fast punkt.

är du en kandidat?

Detta kan variera beroende på din läkare och vilken typ av laser används. Minimikraven är att en patient måste vara minst 18 år gammal och har inte haft någon drastisk förändring i synen under det senaste året. För patienter med svår brytningsfel LASIK öga kirurgi kan inte vara ett alternativ, men nästan vem som helst med stabila och friska ögon kan behandlas med någon typ av operation.

kostnaden för ögonlaser

Massor har sagts om kostnaden för LASIK ögonoperationer. Vissa kliniker, till exempel, kan hävda att de kan utföra operationen på en startkostnad på $ 299 per öga. Men du bör inse genast att beloppet är alldeles för lågt och att ingen egentligen får kirurgi vid denna kostnad. I genomsnitt är kostnaden för LASIK öga kirurgi ca $ 1700.