brådskande vård kliniker – nya trender inom sjukvården

Kanske har du sett reklamen på TV för en lokal brådskande vård klinik och undrade hur det skilde bildar ett rum sjukhus om det skilde alls. Sanningen är att medan det finns många skillnader finns det samtidigt ett stort antal likheter.

några skillnader

En skillnad är att sjukhusen är utrustade för att hantera både akuta och icke akuta medicinska situationer. Å andra sidan är dessa brådskande vård kliniker är i grunden utrustade för att hantera akuta medicinska situationer bara.

icke livshotande medicinska akutfall

Men, måste det påpekas att medan brådskande vård kliniker gör endast hantera nödsituationer dessa skulle vara icke livshotande medicinska akutfall som inte löper risk för komplikationer.

ett lämpligt alternativ

Så hur väl ersätter de standardrum sjukhus? Faktum är att de allra flesta av sjukhusets akutbesök är med människor som befinner sig i ett icke livshotande medicinsk nödsituation.

kostnadsöverväganden

Också, såvitt kostnaderna är berörda, de för det mesta billigare att besöka då ett rum sjukhus. Till exempel, om en person skulle klippa sitt finger och såret skulle kräva några stygn, skulle de tas ut endast för behandling av snittet vid en brådskande klinik.

inget besök på akutmottagning laddning

Men, på ett sjukhus akutmottagning de skulle tas ut inte bara för behandling av snittet utan också en extra avgift, ofta lägga flera hundra dollar till näbben skulle läggas bara för att de besökte akuten på sjukhuset.