hur man ska behandla munsår effektivt

Om du ofta lider av munsår du redan vet hur obehagligt tillstånd kan vara. Även om det inte är allvarlig i de flesta människor, gör det livet ganska eländigt på grund av ömhet och vetskapen om att på normalt perfekt ansikte du nu bär en ful öppet sår. Du kanske har provat några behandlingar redan att försöka hjälpa situationen, men vill du verkligen veta hur man ska behandla munsår effektivt?

För att förhindra utbrott från upprepas så ofta att vi måste undvika allt som är kända för att utlösa munsår. Även om du kanske inte har märkt något specifikt, det finns ett antal som är gemensamma, såsom ett försvagat immunförsvar. Vanligtvis sker genom en kallt eller influensa, men andra vanliga orsaker är dålig kost, brist på motion, sova för lite, stress, eller ens exponering för solljus, mycket av detta är inom vår kontroll och kan ta disciplinen att ändra vanor för livet som orsakar dessa, men de rättsmedel är uppenbara. Mindre uppenbart är munsår orsakade av menstruation eller menopausen, men aktivt söker avkoppling och ta kosttillskott kan ha en effekt. Medan man äter en balanserad kost och regelbunden motion är klart, det finns ett antal livsmedel som vi bör se är inkluderade i våra måltider.

· Vitlök presenteras ofta som ett mirakel mat, men det är en naturlig antiseptisk och verkar besitta starka antivirala egenskaper också.

· Vitamin A, E och C har visat sig hjälpa till och kan tas naturligt eller som ett komplement.

· Regelbunden L-lysin eller zink kan bidra till att minska antalet utbrott.

· Vissa forskare tror att utbrott orsakas av alltför stora mängder av aminosyran arginin, eller en obalans mellan arginin och lysin. Arginin finns i choklad, nötter, spannmål och öl, som alla bör undvikas om du tror att detta är vad som utlöser dina utbrott.

· Naturläkare rekommenderar ingefära för att stärka immunförsvaret, eller blanda en tesked saft från en lök och blanda det med 2 delar honung, som tas en gång om dagen.

Naturligtvis följer en diet med alla dessa inte kan förhindra alla dina munsår attacker, särskilt om du är en kronisk lidande, och så när de verkar, måste fokus för din attack för att ändra. Göra dig livet mer bekvämt genom att minska inflammation och smärta, och läka skadan snabbt blivit främsta prioriteringar.

· Citronmeliss, en medlem av mynta familjen, har visat sig ge goda läkande egenskaper för munsår. I Europa är det tillgängligt som en kräm, men lika effektiva är att göra ett te från den och när kyla, sandskädda den på blåsan, sår eller skorv. Det är också känt som Melissa.

· Acetylsalicylsyra, ibuprofen eller paracetamol kan alla hjälpa till att lindra smärta om inget annat kommer.

· Tea tree oil eller en tepåse appliceras direkt på såret har också visat sig vara effektiva i många fall, både minska inflammationen och motverka munsår viruset.

Att veta hur man ska behandla munsår innebär att ta ansvar för din egen hälsa och vidta aktiva åtgärder för att förebygga dem. Genom att göra förändringar i ditt liv krävs att du inte bara kommer att drabbas mindre av detta otäcka tillstånd, men känner tillbaka kontrollen över ditt välbefinnande.