mun cancer upptäckt

Cancer är aldrig en välkommen sjukdom. Men av alla cancerformer, har oral cancer är en av de högsta dödstalen. Varför? Eftersom det är både smärtfri och lömsk i ett tidigt skede, ofta går oupptäckta tills det är avancerade än vad som kan effektivt slogs av cancerbehandlingar.

Doktor Warren L. Spencer of Central Florida förklarar att det finns fem gemensamma riskfaktorer som korrelerar starkt med munhålecancer. Om du använder någon typ av tobaksvara-tuggar den, doppa snus, cigaretter, cigarrer rökning, eller röka en pipa, dina chanser att utveckla cancer är betydligt högre än människor som inte utsätter sin mun till tobak. I själva verket är 80-90% av oral cancer återfinns hos människor som deltar i dessa aktiviteter. Du är också en högre risk för munhålecancer om du konsumerar ofta eller stora mängder alkohol. Och vad värre är, när alkohol och tobak används tillsammans, är risken inte bara fördubblats, men förvärras. Doktor Spencer förklarar att i båda fallen, kan du förbättra dina chanser att långsiktig hälsa genom att helt enkelt aldrig använda dessa produkter, eller sluta nu om du inte använder dem.

Doktor Spencer vars patienter kommer från Orlando, Lake Mary, Longwood och Altamonte Springs-området varnar för att du också kan vara i riskzonen för munhålecancer om dina läppar är ständigt utsatta för solljus, om du har en kronisk vana av läppen eller kinden bitande, eller om du bär dåligt passande tandproteser. Dessa faktorer verkar orsaka problem på grund av deras tendens att producera olika typer av orala sår, som ofta visas som små, vitaktiga fläckar inne i munnen eller på läpparna. Medan forskarna inte helt att förstå varför patchar eller leukoplaki formulär, tror de att dessa områden av kronisk irritation kan börja uppleva överdriven celltillväxt, vilket leder till cancer.

När befolkningen åldras och baby boomers blir mer virulent i att skydda deras hälsa de måste vara noga med att kontrollera om varningssignaler för oral cancer. Och medan du kan hålla sig vaken till dessa “röda flaggor” på egen hand, är Altamonte Springs kosmetisk och familj tandläkare Dr Spencer noggranna om kontroll av varje aspekt av dina läppar, mun, tandkött, tunga och andra orala vävnader under din vanliga hälsokontroller . Dr Spencer ser till vitaktiga fläckar, ihållande munsår, mjukpapper färgförändringar, fläckar av smärta, ömhet eller domningar eller ändringar i ditt bett över tiden.

Doktor Spencer som är lyckligt emot nya patienter i hans Altamonte Springs praktik inbjuder alla att komma in tidigt och ofta för hälsokontroller för att skydda inte bara mot karies och tandköttsproblem, men mer allvarliga tillstånd som bäst behandlas när upptäcks tidigt.