biverkningar av läkemedel mot svamp

Läkaren säger att du har en svampinfektion spik infektion och du vill bli av med det snabbt. Men det är lättare sagt än gjort eftersom sjukdomen är svårbehandlad och upprepade infektioner är vanliga. Förvärrar problemet är att de flesta orala läkemedel är dyra, kanske inte fungerar, och har allvarliga biverkningar.

“Det finns ingen garanti för att orala läkemedel kommer att arbeta eller att svampinfektionen inte kommer tillbaka. Av människor framgångsrikt behandlas med svampdödande piller, 15 till 20 procent fram en annan infektion i nästa år. Hög ålder (äldre än 60) minskar sannolikheten för ett botemedel till omkring 65 procent, “enligt WebMD.

Så vad är rätt sak att göra? För att hjälpa dig att bestämma vad som är bäst för dig, här är en genomgång av vanliga orala läkemedel mot svamp och vad man ska förvänta sig av dem. Om du har några tvivel om en specifik drog, alltid rådfråga din läkare för vägledning. Din läkare kommer att ge rekommendationer baserade på din sjukdomshistoria och svårighetsgraden av ditt tillstånd.

Terbinafin – är den första försvarslinjen för svampinfektioner orsakade av dermatofyter. Studier visar att det dödar 40 till 90 procent av svampar och producerade ett normalt utseende spiken i 35 till 50 procent av de människor som använder det. Behandlingstiden är åtta veckor för nageln svampangrepp och 12 veckor för tånagelsvamp.

Itrakonazol – ordineras om sjukdomen orsakas av mögel eller jäst. Det tas i “puls” doser – en vecka i månaden för två till tre månader. Itrakonazol är effektiv hos 45 till 70 procent av människor som använder det. Ett normalt utseende spik producerades i 35 till 80 procent av användarna. Men läkemedelsinteraktioner är vanliga, speciellt med antibiotika och mediciner astma.

Flukonazol – används ofta om infektionen orsakas av Candida och ges en gång i veckan under flera månader. Forskning visar att det kan förbättra utseendet på en infekterad tånagel med över 75 procent hos 72 till 89 procent av människor som använder det. När det tas i höga doser en gång i veckan under tre månader för nageln infektion, producerade oralt flukonazol ett normalt utseende nagel i 90 procent av människor som använder det. Försiktighet rekommenderas hos patienter med nedsatt njurfunktion och för dem som tog andra läkemedel.

Ketokonazol och griseofulvin – används sällan idag på grund av deras låga botade och höga återfall (i fallet med ketokonazol). Griseofulvin är säker och en gång var stöttepelaren i oral antimykotisk terapi men det har ersatts av nyare och mer effektiva läkemedel.

Om du väljer att ta orala läkemedel mot svamp, vara medveten om att det finns sällsynta men allvarliga biverkningar förknippade med deras användning. Dessa inkluderar farliga läkemedelsinteraktioner, leverskada, och lever och hjärtsvikt. För att övervaka ditt tillstånd, kan du behöva genomgå blod testar fyra till sex veckor under behandlingen. Mindre biverkningar är huvudvärk, orolig mage, diarre, klåda och utslag.

Ett säkrare alternativ är Somasin AFS, en helt naturlig växtbaserade formel som förstör nagelsvamp på bara sju dagar. Till skillnad från traditionella muntliga svampdödande läkemedel, använder Somasin en tvilling strategi att angripa nagelsvamp. Den orala komplex arbetar inifrån för att stärka ditt immunförsvar, bekämpa infektionen, och motstå ytterligare attacker. Denna effekt förstärks av aktuell lösning som penetrerar nageln för att stoppa svampen döda i sitt spår.