ny gratis guide belyser hur oförsäkrade amerikaner kan få gratis eller rabatterad medicin

Mer än 45 miljoner amerikaner, eller en av sju, behöver hjälp att betala för sin medicin, och många är inte medvetna om att det finns program tillgängliga som kan hjälpa människor att få de läkemedel de behöver-program som kan ge medicin till en bråkdel av kostnaden eller även gratis.

För att hjälpa konsumenterna lära sig om dessa statliga och privata program, har Merck & Co, Inc., ett globalt forsknings-driven läkemedelsföretag, utvecklat Guide till prisvärd medicin. Guide till prisvärd medicin kan hjälpa patienter lära sig att hitta rätt program för dem, för rätten att skriva in sig, förstå hur man navigerar i pappersarbete och processer godkännande och besvara vanliga frågor.

“Vi vet att människor utan recept täckning är mindre benägna att använda mediciner och mer benägna att avbryta behandlingen som skulle kunna rädda liv, hålla dem ut ur sjukhuset, och tillåta dem att leva mer produktiva, friskare liv”, säger Nancy Wicks, Executive Vice President, Merck Patient Assistance Program, Inc. “Det mest olyckliga är att det finns många program som det oförsäkrade kunde dra nytta av, om de bara visste om dem. har utformats för att hjälpa människor att förstå de olika alternativ som finns här nya resursen till dem. ”

Behörighet för dessa program varierar beroende på ett antal faktorer, bland annat ålder, inkomst, funktionshinder status, sjukförsäkring och receptbelagda läkemedel täckning, bland andra. Guiden är uppdelad i enkla att läsa avsnitten för att hjälpa läsarna att hitta lämpligt program:

• Medicare-För personer över 65 år med funktionshinder eller som behöver hjälp med att ge sin medicin.

• Medicaid-För människor som saknar sjukförsäkring och har en begränsad inkomst.

• Patient Assistance Program-För personer som har en begränsad inkomst och inga receptbelagda läkemedel täckning, och har uttömt alla andra betalningsalternativ.

• Receptbelagda Rabattkort Program-För människor som inte har täckning receptbelagda läkemedel, men tjänar för mycket för att få offentligt stöd.

• Barns försäkring-För personer som saknar försäkringsskydd för deras barn under 19 års ålder.