vad är halsbränna nattetid

Nattetid halsbränna, ibland även kallad kronisk halsbränna, är en svår halsbränna tillstånd som visar ingen nåd. Attacker av den här typen av halsbränna är oftast svår, och sist allt för lång för offret. Till den oförsiktiga person som lider av nattliga halsbränna, kanske en attack även ses som deras upplever en hjärtattack.

En brännande smärta i bröstet, och andfåddhet, är två av de mest centrala faktorerna som kommer att ge upphov till förvirring om personen verkligen har en hjärtattack, eller bara lider av halsbränna. Och även om en hjärtinfarkt är en mer “respektabel” tillstånd som du kan erkänna, till grannarna, (särskilt om din partner samtal i ambulans!) Är halsbränna inget att skratta åt heller. Halsbränna, särskilt en om omfattningen av den nästan försvagande nattliga halsbränna, är en lika allvarlig störning, särskilt om inte upptäcks och behandlas under en lång tid.

För att helt förstå, måste du veta hur halsbränna uppstår, och varför. För att uttrycka det enkelt, halsbränna, eller den brännande känslan du får i bröstet, de flesta gånger efter en tung eller kryddig mat, händer när den nedre matstrupen sphincter inte stänga ordentligt, vilket gör att syror från magen för att komma tillbaka upp.

I en icke-halsbränna lidande, detta magmunnen – fungerar genom att separera matstrupen från tarmen, endast tillåter en väg passage genom från matstrupen till tarmen och därigenom förhindra “återflöde” av någon maginnehåll tillbaka in – eller LES matstrupen.

När LES blir mer eller mindre permanent löst, så att magsyra en passage uppåt väldigt ofta, är den person som allmänt tros ha en kronisk fall av halsbränna. I de flesta fall är detta bekräftas av de drabbade själva, eftersom halsbränna yttrar sig i form av nattliga halsbränna. Detta är en bra indikation på att personen bör konsultera en läkare så snart som möjligt, eftersom detta kan endast vara en inledning till en långt mer allvarligt tillstånd.

Det finns dock några tips som du kan använda för att lindra nattliga halsbränna lidande, även om de inte kommer att kunna bota dig. Att äta en liten middag är alltid ett bra ställe att börja med, och om du inte inkluderar alkohol, och sura livsmedel eller drycker med din måltid, då är du redan bättre. Äta minst två timmar före sänggåendet, och undvika koffein rika drycker kommer också att hjälpa dig i det långa loppet.

Höjning av sängens huvudända, eller ens använda en kilformad kudde för att höja din torso högre än din mage område bör hindra dig från att vakna på natten också.

Dock är det bästa som du kan göra själv om du lider av nattliga halsbränna att få en korrekt diagnos, och få hjälp. Det finns inget substitut för ordentlig medicinsk vård, oavsett vad du lider av.