alla outsägligt hemligheter fågelinfluensaviruset

Fågelinfluensaviruset är en av de mest dödligaste i världen och har tagit många liv under det senaste århundradet och en halv. Fågelinfluensa är mer känd som fågelinfluensan och härrör från ett influensavirus från fåglar. När det finns ett utbrott av fågelinfluensa-viruset, ett stort antal av fjäderfä, även höns och ankor måste slaktas för att hindra viruset från att spridas bortom fjäderfän och in i sfären av människor.

Förhindra fågelinfluensaviruset

Det finns många sätt att förhindra viruset fågelinfluensa uppstår i kyckling och andra poultrylantgårdar. Först fågelinfluensa sprids oftast genom inhemska fåglar som oftast har en immunitet mot fågelinfluensaviruset. Mest fjäderfä lager är inte uppvuxna med denna immunitet och att när de kommer i kontakt med inhemska fåglar, kan de plocka upp viruset och sprida det i hela flocken. Detta är förmodligen den vanligaste orsaken hur fågelinfluensaviruset sprids.

För att förhindra detta, måste lantbrukare göra allt som står i deras makt för att förhindra utanför kontakt från andra fåglar med sin boskap. Detta är en av anledningarna till varför kycklingfarmare väljer att hålla sina inburade kycklingar eftersom de är rädda att deras flock kan bli infekterade med om inte fågelinfluensaviruset, men en annan dödlig sjukdom som kan förstöra hela deras flock av fjäderfä.

Hur påverkar fågelinfluensaviruset människor?

Fågelinfluensaviruset är en stam av influensa som tycks påverka endast fågelarter eller fåglar. Så varför är det så att det har funnits så många människor dödsfall i samband med fågelinfluensan? Svaret är att Felt det eller hur t den faktiska fågelinfluensa virus som infekterar människan, men en mutation av viruset. Vad som egentligen händer är att viruset muterar till den mänskliga stam av influensa som är super dödliga. Detta är naturligtvis inte alltid sker, men när den gör det, kan det vara katastrofalt.

Genom historien har det funnits flera fall av utbrott av fågelinfluensa som har varit kända för att ha dödat hundratusentals människor. De senaste fallen kommer ut i Sydostasien, där det fanns flera dödsfall på grund av fågelinfluensaviruset. Många experter tror att det mest skrämmande sak om fågelinfluensan är inte att det är så dödligt, men att det har potential att sprida sig så snabbt och kanske till en punkt där det kan bli okontrollerbart. Hur som helst, måste människor göra allt de kan för att förhindra att det inträffar i första hand.