Amoxil – det undrar botemedel mot bakterieinfektioner

Villkor behandlas av Amoxil
Ett antibiotikum av penicillin familjen är Amoxil effektivt mot infektioner i mellanörat, näsa, svalg, tonsiller, struphuvud, luftrör och infektioner i hud och urinvägarna. Det är också hämndlysten mot bakterier som orsakar gonorré. Drogen är kraftigt bakteriedödande och fungerar på olika typer av bakterier som streptokocker, E. coli, Staphylococcus, H. pylori, P. mirabilis, H.influenzae, N. gonorrhoeae och S. pneumoniae. Amoxil är också föreskrivs i de fall där det verkar att minska risken för sår i tolvfingertarmen återkommer i mag-tarmkanalen eller att förhindra infektioner efter en operation.

Amoxil s bakteriedödande mekanism
Amoxil är inte särskilt effektivt mot virusinfektioner, men fungerar oerhört mot bakterier. Liksom alla antibiotika i Penicillin familjen, dödar Amoxil inte bakterier, men stannar bakteriell aktivitet genom att förhindra bakteriernas cellvägg bildas. Eftersom väggarna är avgörande för överlevnaden av bakterieceller, förhindrar Amoxil mekanism bakterier från ytterligare multiplikation och sätter stopp för infektion.

Hur du tar Amoxil
Amoxil finns i tabletter, kapslar, tuggtabletter, pulver och droppar för oral suspension. Eftersom läkemedlet är stabilt i magsyra, kan det tas med eller utan mat. Även Amoxil är en märklig drog, är det viktigt att ta det till slutet av medicineringen kursen ordinerats av läkare. Om medicineringen stoppas in mellan eller efter försvinnande av symtom, chanser att bakterier utvecklar resistens mot läkemedlet är möjliga.

biverkningar av Amoxil
Amoxil bör inte tas om du är allergisk mot penicillin familj av antibiotika som ampicillin, karbenicillin, diclocaxin och oxacillin. Läkemedlet kan vända avgörande för din hälsa om du har en allergi mot droger, eller astma, lever-eller njursjukdom, blodkoagulering sjukdom, mononeucleosis eller någon annan typ av allergi. Allergiska reaktioner mot Amoxil kommer att resultera i svårighet att andas, svullnad i ansiktet, läppar, tunga eller svalg. Diarré, feber, sömnlöshet, klåda, blödningar och andra allergiska reaktioner kan också uppträda på grund av Amoxil.