antibiotika kan bota bihåleinflammation

Bland de olika funktionerna av antibiotika, bota bihåleinflammation är definitivt på listan. Men låt oss ta itu saker en i taget.

• Antibiotika används för infektioner huvudsakligen orsakas av bakterier. Det finns vissa typer av svamp-och parasit-relaterade infektioner som också kan elimineras med användning av antibiotika.

• Bihåleinflammation är en inflammation i bihålorna som kan orsakas av bakterier, virus, svampar, allergener, eller försämringar av relaterade sjukdomar i andningsorganen.

Kan du se var antibiotika och bihåleinflammation kan anslutas? Bakterier och svampar är båda nämns för dessa två. För att uttrycka det enkelt, kan antibiotika bota bihåleinflammation orsakad av bakterier och vissa typer av svampar. Men detta är en generalisering som måste brytas ned till vissa specifika för att avgöra hur antibiotika kan relatera till din bihåleinflammation.

Att arbeta på det allmänna antagandet att antibiotika kommer att bota bakteriella och svamp bihåleinflammation, beakta följande överväganden:

• Antibiotika kan bota både akut och kronisk bihåleinflammation
o Akut sinuit är en kortsiktig typ som kan ha symtom som huvudvärk, ansikts smärta, nästäppa, överdriven slem, hosta, feber och trötthet. När dessa symtom upplevs svårt, kan du ordineras med antibiotika för att förhindra bihåleinflammation från att bli mer komplicerat.

o Kronisk bihåleinflammation är den typ av bihåleinflammation som håller på att komma tillbaka inom en angiven tidsperiod, som kan pågå i mer än tre månader. Symptomen är likartade med dem som av akut bihåleinflammation, men är oftast inte allvarliga. Antibiotika ska vidtas för att desinficera och förhindra ytterligare skador på nässlemhinnan och vävnader sinus.

• Antibiotika kan delas in i olika slag. Bakterier och svampar är likaledes kategoriseras i olika typer. Att lära sig att matcha vilken antibiotika som ska användas för din infektion är en mycket viktig del av att komma till ett antibiotikum bihåleinflammation botemedel.
o Du kan ta breda spektrum antibiotika om du upptäcker att du har en bakteriell infektion, men vet inte vilka specifika bakterier det är. Denna metod fungerar oftast bra. Men du måste vara försiktig med användandet av brett spektrum antibiotika. Ditt immunförsvar kan utveckla resistens mot läkemedlet när den används för ofta eller för länge.

o smalt spektrum antibiotika är mer direkt i annalkande din infektion. Du skulle behöva gå igenom den tidsödande proceduren för odling dina bakterier och går på djupet i din undersökning av infektionen. Men det finns ingen springa runt och skjuta blint med bara någon ammunition (eller något antibiotikum) som du kan tänka dig. Detta är ett utmärkt sätt att rikta din bihåleinflammation infektion, eftersom du ger den specifika typ av läkemedel som är effektivt för att bota den specifika typ av infektion du har.
o För vissa typer av svampar, kan antibiotika hjälpa säkert ut. För andra, kan antibiotika förvärra bara din kondition. Så du måste få in mer information med din läkare för att ta reda på om antibiotika är bra för din svamp bihåleinflammation.

• Antibiotika för bihåleinflammation kan tas på flera sätt:
o Oral – det enklaste sättet att ta medicin är genom munnen. Det behöver bara gå genom magen, sedan till blodomloppet, sedan till infektion.

o Via inhalatorer, nässprayer, nebulisatorer – en flytande lösning som kan bestå av enbart antibiotika eller en blandning av bihåleinflammation läkemedel kan inhaleras genom näsan för att få behandling snabbare och mer målmedvetet. Denna aktuell lösning hjälper också till att lindra näsgångarna av torrhet och irritation som orsakas av bihåleinflammation.

o Via injektion – den snabbaste vägen till ett botemedel är att injicera läkemedlet i dina ådror.