artrit smärta-how för att undvika oavsiktlig paracetamol förgiftning

oavsiktlig förgiftning från paracetamol

Paracetamol är den mest populära smärtstillande medel i USA. Det är mest känd under varumärket Tylenol men säljs under 97 olika varumärken. Det är känt som paracetamol i många delar av världen. Det säljs också i kombination med andra läkemedel i mer än 100 produkter.

Under kalla och influensa säsong, människor som tar paracetamol för artrit är i riskzonen för paracetamol förgiftning. Med bara två gånger den rekommenderade dosen av paracetamol kan orsaka akut leversvikt. Tyvärr har detta redan hänt att ett alarmerande antal människor eftersom det är inte svårt att göra. Två år sedan, besökte mer än 56.000 personer på akuten på grund av oavsiktliga acetaminophen överdoser och 100 människor dog av oavsiktligt tar för mycket. Ännu värre, siffrorna ser ut att växa.

Hur kan detta hända?

Detta händer så lätt eftersom paracetamol finns i många olika produkter. Om du tar den maximala rekommenderade dosen av bara två paracetamol-innehållande produkter, kan du enkelt ta en överdos.

Till exempel, är den högsta rekommenderade dosen av paracetamol per dag 4000 mg. Det motsvarar 8 extra piller styrka paracetamol per dag. Du kan enkelt ta så mycket för artrit smärta.

Låt oss nu säga att du får influensa och bestämmer sig för att ta en kall och influensa produkt för din värk och stuffiness. Många av dem inkluderar acetaminofen som den primära ingrediensen för att minska feber och värk och smärta. Så, som kommer att dosen du med 1000 mg paracetamol var 6 timmar eller annan 4000 mg per dag.

Genom att ta båda produkterna vid den maximala rekommendera dosen, sätta dig själv i riskzonen för akut leversvikt.

Problemet slutar inte där. Du kan få en huvudvärk och pop lite Excedrin. Det är 500 mg mer paracetamol per dos. Kanske du är i en bilolycka eller ha lite tandvård arbete. Receptbelagda narkotika som Vicodin och Percocet innehåller från 325 mg till 750 mg paracetamol i varje piller. Som snabbt kan lägga upp.

andra paracetamol komplikationer för personer med artrit

För vissa människor, är artrit orsakas av suboptimala avgiftning vägar. Sådana människor har inte den nivå av enzymer som är nödvändiga för att genomföra sulfoxidation krävs för en kropp att korrekt behandla och avgifta paracetamol. Under dessa omständigheter kan även den rekommenderade nivån av paracetamol orsaka paracetamol förgiftning.

Dessutom är det samma bana som krävs för att avgifta många av de kemikalier vi utsätts för i vår miljö genom vår mat. Detta betyder att vår avgiftning systemet också kan försvagas genom kemisk exponering. Likaså om vi översvämmar vårt system med paracetamol, vi har inte tillräckligt med avgiftning kraft kvar att fullt ut ta itu med alla de andra övergrepp i vår dagliga miljö.

Om du har några kända matkänsligheter eller känsligheter kemiska, är det bäst att anta att dina sulfoxidation vägar redan utmanas tillräckligt, utan att lägga den extra bördan av paracetamol i ditt system.

hur man undviker paracetamol förgiftning

Läs noga på etiketten av någon förkylning eller influensa medicin eller smärtstillande medel som du funderar på att ta reda på hur mycket paracetamol den innehåller.

Friska unga vuxna bör aldrig överstiga 4000 mg / dag totalt från alla källor för kortare tids användning. För långvarig användning friska unga vuxna aldrig skulle överstiga 3250 mg / dag, enligt klinisk farmaceut Sandra Dawson, RPh, MSHA som föreläser om smärtlindring i långvård.

Människor som är känsliga för skador från paracetamol bör inte ta mer än 2000 till 3000 mg per dag, enligt Dr William Lee vid University of Texas Southwestern Medical Center. Denna lägre maximal dos innehåller friska äldre eftersom lever-och njurfunktion generellt minskar med åldern. Naturligtvis, för utsatta befolkningsgrupper, långsiktigt använda denna maxdos kommer också att behöva vara ännu lägre.