ett piller för detta och ett piller för att … akta er för dem combination’s_

Dessa dagar är det så enkelt som att ta godis från ett barn att gå till läkare och få ett piller för nästan allt som fattas dig. Med undantag för minskning av antibiotika tillgängliga alla andra läkemedel verkar flöda som vatten. Ta regelbundna mediciner kan vara dödliga om du har en allergisk reaktion mot en ny medicin eller om du av misstag ordineras två läkemedel som inte reagerar bra tillsammans. Det är på grund av detta att man måste vara mycket försiktig med de olika mediciner som du tar och hur de reagerar med varandra.

En sak är säker och det är din läkare och apotekspersonal kan bara göra så mycket för dig, och det är viktigt att du inte bara ta itu med samma vårdpersonal på en regelbunden basis och att de är individer som du litar på, men som du är också stanna på toppen av de olika mediciner som du ordinerats, vad de är till för, eventuella biverkningar som kan uppstå, och eventuella dödliga interaktioner. Om du av någon anledning börjar ta en medicin och det verkar inte sitta rätt med dig eller ens känns konstigt eller av i alla fall är det en bra idé att sluta ta detta läkemedel och kontakta din läkare och apotekspersonal genast.

Du bör inte vänta tills påverkar eller biverkningar blir så problematiskt att ta itu med dem är oundviklig. Vid det första tecknet på att något inte står rätt detta är den punkt där du bör nog försöka hitta en mer kompatibel medicin för att särskilt hälsoproblem.

De flesta människor antar att de måste kontakta sin läkare med frågor eller frågor om sin medicin direkt, men ibland är det klokt att kontakta apoteket och prata med honom eller henne om din oro. Till skillnad från din läkare kommer du troligen att kunna nå din farmaceut på telefonen direkt, och eftersom de är särskilt utbildade i medicineringen aspekten av din vård, kommer de troligen bli bättre på att svara på frågor om läkemedelsinteraktioner eller potentiella biverkningar effekter genast och apotek ska också ha alla de läkemedel du tar listade i sin dator så att de kan se potentiella problem direkt.

Det är god praxis att ha ett blodprov och att svara på alla frågor ärligt och efter bästa ens förmåga att skydda mot allergiska reaktioner innan en regim. Forska nya läkemedel kommer att ge patienten en bättre förståelse av hur vissa läkemedel fungerar på kroppen, dess biverkningar, och dess reaktioner med andra läkemedel.