H1N1 svininfluensa en undersökning av den globala situationen och påverkan på världens ekonomi

h1n1 global status som den 17: e november’2009
Swine rökkanal, har efter upptäckt i Mexico City 18 mars 2009 sedan spridas över hela världen, inklusive alla stater i USA. Enligt Världshälsoorganisationen (WHO) rapport av den 13 november i år, bekräftade världen siffran laboratorium fall av H1N1 var mer än 503 tusen vilket resulterar i 6260 dödsfall i 206 länder. Men majoriteten av fallen var från USA och Brasilien. Enligt WHO: s regionala kontor för Americas (AMRO), var de kliniskt bekräftade fall av H1N1-infektion för hela Amerika 190.765 med en dödssiffran av 4512. Antalet räkna sickened fall är faktiskt mycket mer än det framför allt-värld siffra antyder, eftersom många av de länder samt WHO har slutat räkna enskilda sjukfall som siffrorna fortsatte att stiga snabbt och istället började spåra större utbrott. WHO har förklarat svin rökkanal utbrottet en pandemi den 11 juni i år.
Den globala status bekräftade dödsfall i H1N1, enligt rapport från Europeiska centrumet för förebyggande och kontroll av sjukdomar (ECDC) som den 17 November är ges nedan i kort.
Ett. EU och EFTA ……………………………………………. 515
2. andra europeiska länder och Centralasien ………………………… 63
Tre. Medelhavsområdet och Mellanöstern ……………………………………… 368
4. Africa …………………………………………………………………….. 108
Fem. nordamerika ………………………………………………………….. 1766
6. Centralamerika och Karibien ……………………………………… 170
7. Sydamerika …………………………………………………………. 2760
8. asien ……………………………………………………………………… 1128
9. Australien och Stilla havet länder ……………………………………….. 214
————-
7092
Enligt WHO är aktivt övervaka utvecklingen av pandemin med input från sina regionkontor, medlemsländer och andra multipla datakällor.

Effekten av spridningen av svin rökkanal pandemi på ekonomin
Den pandemi har drabbat världen i en tid när världsekonomin är bara iscensätta en vändning. Produktiviteten för en nation beror på dess frisk befolkning. Om många människor rapporterar sjuka på grund av svin rökkanal, då produktiviteten är bunden att sjunka. Detta direkt träffar kärnan i ekonomin. Den andra mest lidande sektor är turism. På grund av svin rökkanal skrämma, är turister skära ner deras färdväg eller helt släppa det för att hålla inomhus. Länder med mindre eller inga fall av svin rökkanal innebär reseförbud för utlänningar. Även export av kött är förbjudet i vissa länder i fruktan för smittat kött etc. aktiekurserna för turistnäring inklusive flyget kan glida. Den nuvarande pandemi rökgaser också har gjort sin andel av ekonomisk skada till USA och världen i stort.