intressanta fakta om allergier och hur man behandlar eller undvika dem

Omkring 50 miljoner människor i USA lider av någon form av allergi och astma. De vanligaste allergier är att damm, mögel, mjölk, mat, nötter, latex, insekter (särskilt bistick), djur ilska, pollen, tobaksrök, aerosoler, måla, parfymer, rengöringsmedel eller andra starka lukter eller rök. Vissa allergier är säsongsbetonad, såsom en allergi mot ambrosiapollen. Andra allergier sträcker sig över hela året. Barn vars föräldrar lider av allergier är 70% mer benägna att ha samma allergier än barn som har föräldrar utan allergier.

Det finns ett antal läkemedel som människor kan ta till sina allergisymtom. Det finns både över disk läkemedel och de ordinerats av läkare. Dessa inkluderar nässprayer, antihistaminer, kortikosteroider, avsvällande medel, homeopatiska läkemedel, icke-steroida antiinflammatoriska medel, kromolyn, nedokromil, teofyllin, leukotriener och långverkande beta-antagonister. Det finns också allergyskott. De läkemedel eller deras doser kan behöva ändras om allergi villkor inte förbättras.

Cirka 20 miljoner amerikaner lider av astma. Detta inbegriper nästan 9 miljoner barn under 18 år. Enligt American Lung Association, är astma 39% högre hos afroamerikaner än hos vita. I USA, 5.000 människor dör varje år i sjukdomen. Barn med astmatiska föräldrar har en 40% sannolikhet att utveckla astma. Samt, honorna är 35% mer benägna än män att ha astma.

Det har observerats att de underprivilegierade befolkningar i östra Ryssland, Indien, Indonesien och Afrika har 50% lägre förekomst av allergier än rikare länder. Forskarna observerade att barn som lever på gårdar i Tyskland och Österrike, där de drack obehandlad mjölk och var i kontakt med jorden och gödningsmedel, hade 75% färre allergier än barn som bodde i städerna. I en annan studie, fann man att 480 kadetter i det italienska flygvapnet hade färre fall av luftvägssjukdomar om, som barn, de hade utsatts för mikrober överförs genom förorenat vatten och måltider tillagas i detta vatten. Forskare har föreslagit att undertryckandet av barnsjukdomar, såsom mässling, påssjuka och sjukdomar orsakade av virus och maskar, har en nackdel. Den immunologiska systemet barn i utvecklade länder verkar bli sysslolös.

Dessa observationer ledde till utvecklingen av den hygieniska hypotesen. Detta tyder på att exponering för mikrober i spädbarnsåldern stärker lymfocyter, vita blodkroppar som försvarar kroppen mot infektioner. Hypotesen har hävdat att barn som har förekomsten av influensa under de första åren av sitt liv verkar tenderar att utveckla färre allergier än de som inte gjorde.

Godkännande av den hygieniska hypotesen växer i det medicinska samfundet. Detta har lett till förändringar i hur vissa föräldrar uppfostra sina barn. Istället för att inte låta barn gå barfota, ha kontakt med djur eller bada i kranvatten, de gör det motsatta. Liksom, har de kommit fram till att bättre kost och mindre medicin behövs. Förhoppningen är att göra dessa saker kommer att hindra utvecklingen av allergier och astma senare.