översikt om symtom och behandling för lunginflammation

Infektioner orsakade av parasiter och bakterier kan påverka hela kroppen. Om infektionen är belägen i lungorna, då det kallas lunginflammation. Detta tillstånd kan orsaka allvarliga komplikationer om den lämnas obehandlad.

Den inflammation i lungorna som orsakas av bakteriell infektion kan inte vara en allvarlig sak, men det kan bli en livshotande en om den smittade personen har ett försvagat immunförsvar.

Lunginflammation kan botas med antibiotika nuförtiden, men i början av 1900-talet, innan antibiotika upptäcktes, det var ett allvarligt tillstånd som används för att döda många människor.

Av de infektioner “läge, kan lunginflammation delas i två huvudtyper: lobära lunginflammation, när infektionen drabbar endast en lung och bronkial lunginflammation, det tillstånd som drabbar båda lungorna. Tack vare upptäckten av antibiotika, vad brukade vara ett dödligt tillstånd i det förflutna, har nu förvandlats till en lätt att behandla sjukdomen. Behandlingen och bot kan ta, beroende på varje patient, mellan en och två veckor.

Hosta och feber är de första symtomen som uppträtt vid lunginflammation. Som gånger passerar, kommer feber förvärras och en grön vätska visas i hosta. I de mer avancerade stadier av sjukdomen, kommer de smittade personer upplever smärta i bröstet, förlora aptiten, kräkningar, hosta blod och blåaktig hud. Symptomen varierar och kommer inte att utsättas för alla patienter. De beror på det fysiska tillståndet av varje person och vilken typ av infektion.

En läkare bör konsulteras omedelbart om en person upplever något av de symtom som nämns ovan. Läkaren kommer att ordinera några blodprov och röntgen testa och om diagnosen ställs in på lunginflammation, kommer behandlingen med antibiotika börja direkt.

I normala fall kommer behandlingen göras hemma, men i mer avancerade fall, de som upptäcktes senare kan sjukhusvård behövas för ett par dagar. Före administrering av antibiotika, kommer läkaren att utföra vissa tester för att fastställa om patienten är allergisk mot alla typer av antibiotika och resultatet av dessa tester kommer att tas i beaktande vid förskrivning av en behandling.

Förebyggande av denna sjukdom är svårt att vara gjort eftersom denna sjukdom kan kontaktas överallt.