paxil recall advokat diskuterar paxil addiction

Paxil gick på marknaden 1992 på höjden av populariteten av anti-depressiva läkemedel. Han är en medlem av den klass av antidepressiva läkemedel som kallas selektiva hämmare av serotoninåterupptagshämmare eller SSRI. SSRI-preparat revolutionerade antidepressiva eftersom de har mycket få biverkningar och det är nästan omöjligt att överdosera på dem. Det är ingen mening att förskriva en deprimerad person med dynor som enkelt kan överdosering. Trots ett sent till SSRI marknaden växte Paxil mycket snabbt på framgångarna med att få FDA-godkännande för mycket specifika förhållanden, såsom “social fobi och generaliserat ångestsyndrom”, vilket var mycket ovanligt på den tiden. Lägg till hantera kampanjer, uppmuntrar Paxil folk att prova droger om de hade upplevt någon ångest och, som väntat, stigit försäljningen av Paxil.

Paxil annonser för att insistera på att drogen har inga biverkningar och är inte beroendeframkallande, stora försäljningsargument. Många läkare och apotekare kommer att säga samma sak, att Paxil är inte beroendeframkallande. Däremot har många patienter som använder Paxil fann det mycket svårt att sluta. Även långsamt minska doser från droger, har många patienter klagat på intensiv buksmärta, diarré, intensiv ångest, ilska, migrän, och en udda elektrisk zappa när du flyttar huvudet eller ögonen. Dessa symtom är ofta avfärdas som tillfällig sjukdom, på grund av diskontinuiteten. Efter några månader var de symptom som diagnostiseras med ett återfall av depression, och vad som kan förskrivas för det? Paxil.

En nyligen genomförd oberoende studie funnit att upp till 50% av alla Paxil användare upplever intensiv utsättande av läkemedlet. Medan andra läkemedel i samma klass som Prozac och Zoloft, orsaka liknande utsättningsreaktioner varav ingen detta orsaka intensiv reaktioner. Detta kan bero på Paxil har en mycket kortare halveringstid än andra antidepressiva läkemedel, och de mest beroendeframkallande ämnen ofta har korta halveringstider. Hjärnan gillar långsamma justeringar och kan inte hantera kemikalierna snabbt föränderliga.

Den grupptalan har lämnats in mot Paxil i Storbritannien och USA. Företaget som tillverkar och säljer Paxil vägrar att erkänna att det kan vara en vana av utbildning, drogberoende och har inte ändrat sin förpackning eller reklam, trots den senaste tidens fall av missbruk. Patienterna har ofta ingen hjälp från läkare eller apotek, som helt enkelt säga att det marknadsförs som Paxil är inte beroendeframkallande drog och kan därför inte leda till de symtom du upplever. Om du har varit i det här besvärliga läget, kontakta en advokat och diskutera din situation. En grupptalan som började med 35 personer har vuxit till över 2000 personer, så de är inte ensamma på något sätt. Prata med en advokat kan få dig att må bättre och ge lite hopp om rättvisa.