stora feta flops

Vissa viktminskning och anti-cellulit behandlingar inte bara kostar en massa pengar, men kan också kosta dig din hälsa.

Vissa viktminskning och anti-cellulit quick-fixar lovar att raka av oönskade kilo eller ta bort fula klumpar – medan du gör ingenting. Frestande, tills du inser att du spelar med dina pengar och välbefinnande. Innan du prova någon av dessa behandlingar, se till att du känner till riskerna.

olycklig skott

Mesotherapy riktar fett och celluliter med flera injektioner innehållande ett medley av ingredienser, inklusive läkemedel, växtextrakt och vitaminer. Dessa injiceras i huden med hjälp av antingen en pistol-formad anordning som kallas en mesotherapy pistol eller särskilda sprutor.

Behandlingen är inte billig. Mesoterapi utövare insisterar på att mesotherapy är säker. De enda biverkningarna är några blåmärken och svullnad vid injektionsstället, och dessa snart bleknar.

Det är dock inte alltid fallet. Under 2005 American Society of Plastic Surgeons ett uttalande väcker tvivel om mesotherapy framgång och säkerhet. Sedan förra året ett alternativ-terapi salong i Australien undersöktes efter flera mesotherapy klienter utvecklade hud bölder, med en patient utvecklar också en mykobakterieinfektion. Andra biverkningar kopplade till mesotherapy inkluderar mjukdelsinfektioner, hematom (blödning under huden) och pigmentförändringar.

Om du funderar mesotherapy, se ingredienserna i injektionen är godkända för användning på människor av Medicines Control rådet. Det är också viktigt att hitta en erfaren läkare.

full av luft

En annan sk celluliter buster, carboxytherapy, innebär att injicera koldioxid (CO2) genom huden och in i den subkutana vävnaden. Den CO2 dödar förment fettceller, stimulerar blodflödet, förbättrar hudens elasticitet och slutligen minskar uppkomsten av celluliter.

En session kostar från $ 50, med allt från tre till 20 sessioner krävs. Det finns ingen efter-procedur smärta, bara ett “sprakande sensation” under huden som varar tills gasen utsöndras. Men “måste carboxytherapy ges under en läkares tillsyn” och terapeuten måste ha tränats av “godkända läkarna.

Behandlingen har en aning av vetenskap som syftar till att ge den en viss trovärdighet. “Men i verkligheten finns det inte verkar finnas några bra vetenskapliga studier för att bekräfta påståendena, och någon förbättring är sannolikt att vara svag och inte upprätthålls över tiden,” säger Dr Neil Walker, en hudläkare på Churchill Hospital i Oxford i Storbritannien.

stötvågor

Madonna svär påstås av akustisk våg terapi (AWT). Det kämpar förmodligen celluliter med hjälp av en apparat som kallas D-skådespelare att leverera chockvågor direkt på huden över celluliter.

Kostnaderna beräknas enligt behandlade områden. Behandla dina ben och skinkor kostar runt $ 180 per session, vilket ger upp till en jättestor $ 1080 för de rekommenderade sex sessioner. Och du behöver fortfarande en underhållsbehandling varje månad.

Hittills har inga allvarliga komplikationer har rapporterats, även om vissa patienter uppleva lätt obehag, rodnad eller blåmärken i de behandlade områdena. Andra möjliga biverkningar är muskel värk och hematom. Det finns inga solida vetenskapliga bevis för att backa AWT påståenden heller.

fotnoter

Mindre skadligt men också övertygande är “fitness flip-flops”, som sägs innehålla mikro-wobble-board-teknik för att tona musklerna i benen och rumpa medan du går. Men även om tillverkarna prata tal, det finns inga vetenskapliga bevis för dessa flip-flops gå promenad. Och med Fitflop sandaler kostar från 59 till $ 119, det är en dyr besvikelse. Påminn dig själv om att om det låter för bra för att vara sant, är det förmodligen det.

Ja, de webbplatser och infomercials TV försäkra oss dessa behandlingar är effektiva och säkra. Den smarta sak att göra, dock, är att kontrollera huruvida deras påståenden backas upp av vetenskapliga bevis.