vad du bör veta om johannesört

Johannesört (Hypericum perforatum) är en ört som ofta används för att höja stämningen. Folk kan köpa den utan recept och använda den för sina alternativa behandlingar av vissa problem. Det är en mycket populär ört, med många personer som tar det dagligen. Om du är intresserad av att lära mer om johannesört, ta en titt på denna information och se om du tycker det är för dig.

vad man ska använda den för

Det vanligaste skälet till att folk använder johannesört är att behandla depression. Det är en ört som kan bidra till att stimulera de områden av hjärnan som arbetar med depression. Experter varnar dock att även om det kan vara effektivt för mild depression, de med måttlig eller svår depression sannolikt inte kommer att se någon hjälp från denna ört ensam.

Dock sprang British Medical Journal en artikel i augusti 1996 som analyserade 25 olika studier som visade att johannesört lättad symptom precis lika mycket som många av de läkemedel där ute utan att orsaka de biverkningar som förknippas med dessa läkemedel nämligen huvudvärk och kräkningar.

där du kan få det

De flesta människor kan hitta johannesört tillskott i sina lokala naturliga livsmedel butiker. Dessutom är hälsokost butiker och komplettera och även allmänna butiker handelsvaror börjar bära dessa piller. Du bör använda den enligt anvisningarna och vara medveten om eventuella förändringar eller biverkningar du har. Om du har andra medicinska problem, se till att tala med din läkare innan du använder någon typ av ört eller över disk läkemedel.

varnande punkter

Som med någon ört eller medicin, kan det finnas biverkningar och användning av johannesört kan orsaka muntorrhet, huvudvärk, trötthet, yrsel, ångest eller sexuell dysfunktion.

Problemet med johannesört är att forskarna inte är helt säker på hur det fungerar med den mänskliga kroppen. De vet inte den fullständiga sammansättningen eller hur det kan hjälpa eller potentiellt skada dem som använder den.
Dessutom, om du tar andra mediciner du kan vara i riskzonen för skada. Johannesört reagerar med flera olika läkemedel och kan vara dödlig om den kombineras med dem. Så, se till att du låter din läkare eller apotekspersonal att du tar detta supplement när du ser dem. Det kan verkligen rädda ditt liv när du diskutera dina växtbaserade behandlingsstrategier med en professionell.