affärsetik och företags drogtester

År 1987 en stor fråga var dök upp i arenan för företagssektorn. Och frågan var de positiva och de negativa aspekterna av ett företags drogtester. Anledningen är enkel eftersom det var året då företagens drogtester startades. Och många var för testning och lika många var inte positiva till denna drogtestning på arbetsplatsen. Frågan har diskuterats sedan 1987. Det var en artikel som heter “de dilemman av Drug Testing”, som tydligt definierar de dilemman av drogtester. I denna rapport visade det sig att 44 procent arbetare är under påverkan av droger och andra illegala droger, och de är också dömd till jämförelsevis mer frånvaro , lämna, sluta och har högre medicinska räkningar. Och alla dessa oegentligheter kosta företaget mer än hundra miljarder dollar i USA. föredrogs företagens drogtester för screening av läkemedel som används av sina anställda Alla arbetsgivarna. Arbetsgivarna direkt berättade att de vill testa sina anställdas effektivitet och förmåga att tjäna sitt företag och sedan behålla dem först efter att lyckas i testet. klara ett drogtest blev en främsta kriteriet för att behålla jobbet vid liv i företagssektorn i Amerika i stora sektorer.

Frågan om affärsetik av drogtester är i princip uppdelad i två sidor, ungefär som de flesta uppvärmda frågor. På ena sidan av affärsetik i drogtester debatten är de arbetsgivare och företag. De sa att de ger sina anställda en rimlig klump av pengar och de har också sagt att de förbehåller sig rätten att veta sitt missbruk av droger och andra illegala substanser bara för att drogerna kan påverka de anställdas förmåga att producera det normala. Om något gör dem mindre produktiva då de borde ha rätt att få veta det. Dessutom arbetsgivare hävdar att de behöver för att kunna skydda säkerheten för alla sina anställda. De känner att anställda med en vanlig drogvana utgör en allvarlig risk för säkerheten för andra och att på arbetsplatsen som helhet. Statistik säger en beroende person har så många som tre gånger olyckor på en arbetsplats jämför med en normal person. I allvarliga arbetsplats som flygplatser, kärnkraftverk, sjukhus etc olyckorna kan förvandlas till en allvarlig.

Andra sidan som är anställda är alltid på sidan av icke drogtester på en arbetsplats eftersom det skadar deras grundläggande rätt till privatliv. De hävdade att företagens drogtester kränker de anställdas primära rätt att behålla sitt privatliv privat. De känner att företagens drogtester har inga affärsetik eftersom det är pinsamt för de särskilda anställda som misslyckades med att klara ett drogtest. De uppger också att en slumpmässig drogtestning policy intrång på allas rättigheter eftersom det inte testar baserat på sannolika skäl. Du kan inte tvinga bevisa detta eftersom majoriteten av befolkningen och arbets personer är ovilliga att ge provet som urin och blod för blodprov eller urinprov för att bekräfta droger.