är sömnlöshet en riktig sjukdom eller bara en vanlig psykisk sjukdom

Många psykologer hävdar att sömnlöshet är en psykisk sjukdom som utvecklats av starka tankemönster som lura offren sinnet att tro att sömnen är svår att uppnå. Några andra tror att sömnlöshet är en verklig sjukdom där en person inte kan uppnå ett tillstånd av sömn på grund av många orsaker, inklusive och inte begränsat till, för mycket koffein, ångest och stress disorders, extrem spänning och eller depression.

Psykologer som stöder tanken att sömnlöshet är bara en psykisk sjukdom beror på det faktum att över nittio procent av Insomniacs kan sättas till djup sömn med hypnos tekniker genom att bromsa hjärnans aktivitet. I vissa registrerade fall av sömnlöshet, noterades det att på grund av hög hjärnaktivitet en person kunde inte sova även när läkemedel som används för att framkalla sömn användes. Först när hjärnan aktiviteten dämpats med hjälp av hypnos, var sömnlös kunna sova. Ett annat viktigt faktum som används för att hävda att sömnlöshet är bara en psykisk störning beror på populära föreställningar som koffein och andra sådana stimulerande kemikalier, ökad hjärnaktivitet.

Man tror att människor blir insomniacs genom en enkel process som blir till en vana som leder till sömnlöshet. För att ytterligare förklara detta, när någon har ökat hjärnaktivitet, kan de inte sova. De börjar snart fruktade att de inte kommer att kunna somna i tid för att komma upp till jobbet på morgonen. Denna rädsla visar en verklighet och i morgonen dricker de kaffe och te som innehåller höga halter av koffein att förbli aktiv under dagen. De höga halterna av koffein hindra personen från att somna. Natten kommer och det blir en vanlig process som går på och varje natt.

Vissa andra hävdar att sömnlöshet är ett direkt resultat av patienter som lider av ångest, depression och stress. Dessa skapar rastlöshet under nattetid, och offren är oförmögna att sova. Så för att behandla sömnlöshet, måste patienten först behandlas med hans andra sjukdomar som leder till sömnlöshet.

What ever det kan vara sömnlöshet kan botas, och det är inte en sjukdom som kan ha allvarliga hälso brister, om inte en person börjar ta till droger för att framkalla sömn, vilket tar insomnia till en helt ny nivå. Dock bör du kontrollera med en expert om du är rädd att du har utvecklat denna dåliga vana.