bekväm behandling

På en daglig basis som vi har att möta många händelser både i våra hem, skolor, högskolor och arbetsplatser för att nämna några. Många av dem är livsförändrande händelser och har effekter som varar i evigheter. Naturligtvis om en händelse har väckt leenden i ansiktet du skulle älska att komma ihåg det så länge som möjligt. Men här talar om några oväntade negativa erfarenheter. De tenderar att lämna ett ärr på din hjärna tills en droppe död. Vissa är så känsliga att de bryts i bitar medan andra få försöka bekämpa dem med vilja och beslutsamhet. Kudos till dem och för de svagare vi inte har glömt dem. För sådana deprimerade och sönderslagna liv och sinnen vi har posttraumatiskt stressyndrom eller PTSD missbruksvård som kanaliseras genom rehabiliteringscenter.

Vid ett besök på en sådan rehab jag fick veta om en kvinna som kämpar för att få sin normalitet och slog den stress som har fångat henne efter en smärtsam incident. Denna dam kom från fiskare familj hade fem pojkar och två flickor. Hon brukade leva inomhus med sina döttrar medan sönerna seglade till det vilda havet för att tjäna levebröd. Under loppet av bara några år förlorade hon sin man och hennes fyra söner. Hon klarade av att andas med denna förlust. Döden av den yngsta var droppen. Hon minns fortfarande på morgonen när hennes son bad henne att hålla formen och instruerade sina två systrar att ta hand om familjen tills han återvänder från havet.

Hon fångade i ett dilemma. Hon kunde varken hindra sin son från att bege sig in i havet och inte heller kunde hon göra sig tro att hennes sista son inte kommer att möta samma öde som alla andra män i familjen. Som hennes rädsla blev sann den döda kroppen av hennes son fördes hem nästa dag. Denna erfarenhet skakade henne så mycket att hon var så kall som en hårdrock. Hennes döttrar försökte få henne att emote men den här damen inte flytta en tum. Utan ytterligare dröjsmål hon fördes till ett rehab center som behandlas med denna typ av syndrom.

Idag efter att jag hört historien Jag hittade en stor skillnad i hennes attityd och temperament. Hon har utvecklats som en starkare person som hyser en ny energi att leva sitt liv. Under överinseende av professionella experter och inskrivna i bästa drogprogramet den positiva förändringen i hennes inte kan undgå någons ögon. Liksom hennes många kvinnor har funnit effektiva sätt att återhämta sig från depression, rädsla, tillbakablickar, ilska, sömnproblem och lär tekniker för att hantera sina traumatiska upplevelser.