fem män och deras berättelser om manligt håravfall

Män som behandlar manligt håravfall (den medicinska termen är androgen alopeci) inte alla har samma erfarenheter och inte heller kommer till samma slutsats om hur man handskas med sin skallighet. Vissa män är nöjda med att låta manliga mönster skallighet göra vad det går att göra medan andra väljer att agera så snart deras hår stjärnor till tunn. Här finns berättelser om fem män, och hur de behandlat sina manliga mönster skallighet.

chuck

Chuck trodde att han hade slingra sig en kula. Hans pappa hade förlorat det mesta av sitt hår i hans sen < / a> 20-talet, men när Chuck var 35, hade han fortfarande en full hår. Sedan verkade det som om det från ingenstans, började han att förlora sitt hår. Det inte riktigt bry honom. Han hade varit gift i 15 år, och hans fru var inte besväras av sitt håravfall. Han tänkte på att göra ingenting, förrän han kontrollerat posten en dag och såg inbjudan till hans high school reunion. Om fyra år efter hans håravfall började, hade han förlorat en god mängd av håret på toppen av huvudet. Han tyckte att han såg mycket äldre ut än han egentligen var, och han kände själv samvete om det för första gången.

Återföreningen var nästan ett år bort, så han hade några alternativ om vilka behandlingar som han kunde prova. Han visste att en transplantation var ute. Han var bara inte beredd att gå igenom en operation, oavsett hur små. Han betraktas som icke-kirurgisk hår ersättare, men han gillade inte tanken på att behöva ta bort “hans” hår. Han bestämde sig för att prova en aktuell lösning. Han tänkte då åtagandet var minimal, och om han inte får bra resultat, skulle han inte vara ute en enorm summa pengar. De produkter som stoppade utvecklingen av hans manliga mönster skallighet, och vid tiden för återföreningen rullade runt, hade han börjat återväxt del av håret som han hade förlorat.

ken

Ken började tappa sitt hår i gymnasiet. Han bar hattar hela tiden, eftersom han hatade att visa upp vad som verkade vara en ständigt växande panna. Under hans sista år, började han bär vad hår han hade kvar i en snagg, hoppas det skulle göra att han tappar hår mindre uppenbar. Medan hans håravfall verkligen störde honom i gymnasiet, brydde han sig inte längre när han började college. Det ändrades en natt när en tjej berättade att hon trodde att han var “som 35”, och han visste i det ögonblicket han ville göra något åt ??sitt håravfall. Han började ta kosttillskott och inom en månad märkte att håravfallet hade dämpats. Han märkte också att håret hade kvar verkade vara tjockare.

steve

När Steve var omkring 30, märkte han en massa hår i avloppet. Tänker det var hans frus hår, böjde han sig ner för att rensa ut det. När han såg hur kort hår var, visste han det till sitt. Han frågade sin fru om hon trodde att hans hår började tunna. Hon sa ja men, eftersom håravfall hade precis börjat, det var knappt ens märkbar. Steve visste att han inte skulle ta detta liggande. Han hittade genast tre behandlingar som lät lovande, aktuella lösningar, kosttillskott och en laser kam. Hellre än att välja bara en, bestämde han sig för att använda alla tre. Han hoppades att genom att fånga den manliga mönster skallighet tidigt och behandla det aggressivt, att han kunde bromsa – eller ens stoppa – dess framsteg. Han använder fortfarande alla tre produkterna flitigt och, två år senare, har håravfall inte framskridit.

ron

Ron var gifta i en månad och beslutade att han inte ville träffa sin brud vid altaret med en glänsande baldhead. Eftersom han hade väntat tills för bara några veckor innan bröllopet för att fatta detta beslut, var hans alternativ begränsade. Det var för sent för de flesta behandlingar för att kunna uppnå sina fulla resultat. Ron tänkte snabbt att hans enda alternativ var icke-kirurgisk hår ersättare. Han valde en peruk som tillhandahålls endast en subtil förändring, snarare än en full, tjockt hår. Han trodde att han bara skulle ha den för bröllopet och sedan stoppa undan i en låda. När han fick så mycket positiv feedback, men beslöt han att hålla sig det.

Han tror att han ser 10 år yngre, och han gillar vad han ser när han tittar sig i spegeln. Så vad är poängen med att berätta historien om dessa män och deras håravfall? Poängen är att illustrera det faktum att inte alla som lider av manligt håravfall kommer att ha samma erfarenhet. Vissa kommer att börja tappa sitt hår när de är fortfarande mycket ung. För andra kommer det inte att starta förrän senare i livet. Vissa män inte kommer att tänka på när processen startar, kommer andra att känna omedelbart själv samvete om det. Det finns inte rätt eller fel sätt att hantera din manligt håravfall.

Det finns många behandlingsalternativ som finns och du, som Chuck, Ken, Steve och Ron, måste hitta den lösning som är rätt för dig. Det är dock värt att notera, den enda behandling med kliniskt signifikanta resultat tillräckligt för att bli godkända av FDA, är Propecia. När du köper Propecia, hoppa du Chuck, Ken och co. med en knapptryckning. Ah, underverk av internet! Dessa fyra män insåg att de kunde ta kontroll över situationen och alla kunde hitta en lösning som tillfredsställde dem. Nej, de slutar inte upp med samma tjocka hår de kan ha haft som tonåringar, men genom att göra något, kunde de uppnå ett visst mått av framgång.

Ta kontroll över din egen manligt håravfall. Det finns ingen garanti för att du återigen får en full hår, men du behöver inte bara luta sig tillbaka och titta på när håret fortsätter att falla ut. Hitta en behandling som du kan leva med, och börja ta tillbaka kontrollen idag.