korrigera din astigmastism med toriska kontaktlinser

För ett antal år efter deras införande kontaktlinser kunde utan problem korrigera närsynthet eller översynthet, men inget annat. Justera den punkt vid vilken ljusstrålar fokus är en ganska enkel uppgift, även om det kräver noggranna tillverka av linsen.

Men korrigera speciella typer av astigmatism krävs fortfarande bär glasögon. Toriska linser erbjuder en lösning på detta problem
Närsynthet orsakar ljusstrålarna att fokusera framför näthinnan. Långsynthet orsakar ljusstrålarna att möta bakom näthinnan. Men, visar astigmatism ett tillstånd där hornhinnan, linsen eller ögongloben som helhet är deformerade.

Effekten är liten, men mycket små skillnader i ögat skapar en stor effekt. Ljusstrålar få spridda i olika riktningar, inte enbart inför eller bakom näthinnan. Suddig syn är resultatet.

Att flera håll effekt gör det mer utmanande att producera kontaktlinser (eller ens glasögon) som kommer att korrigera tillståndet. Toriska linser lösa problemet genom att kombinera former. Standard kontakter är formad som en del av en sfär. Toriska linser sammanför en sfärisk yta med en ringformad yta. En munk är ett bra exempel på en toroid, så är en cylinder när den sveper runt för att röra sig.

Även utformade på olika sätt, är toriska linser konstruerade av samma material som övriga typer kontaktlinser. Vilket betyder att de finns som mjuka, RGP eller hårda linser. Men eftersom de är en blandning av former som de inte kan tillåtas att rotera runt ögat som gemensamma kontakter.

Dessutom är alla toriska linser utformade med flera funktioner för att hantera mer än en syn svårigheter samtidigt, såsom astigmatism och översynthet samtidigt. Dessa egenskaper gör dem svårare att tillverka exakt och synundersökningar och montering är mer komplexa.

Som ett resultat, är toriska linser benägna att vara mer kostsamt och så är optiker besök att förskriva dem. De av er som bara uppleva en mild astigmatism kan avstå bekostnad av Toriska linser och välja vanliga kontaktlinser.

I viss utsträckning kommer hornhinnan vara benägen att ta till formen hos linsen. Om astigmatism är mild nog toriska linser inte kan krävas. Endast en utbildad optiker kan ge en korrekt diagnos efter en grundlig undersökning.

För dem som kräver toriska linser, är ett komplett utbud av valmöjligheter och de fungerar mycket bra. Ofta de med en astigmatism behöver kontakter som uppnår flera goals.You kan överväga multifokala linser som tillval. Toriska linser erbjuds i disponibel linstyper, vare 2-dagars eller 7-dagars eller 30-dagars. Många Vial kommer i en torisk alternativ, liksom.

Om du vill lägga till ett stänk av färg till din kontaktlins, finns tillgängliga toriska stilar tillhandahåller multi färg utsökta. Synlighet nyanser gör linserna lättare att se, vilket gör dem lättare att hantera och svårare att förlora. Förbättrade eller full färgtonerna kan subtilt påverka ögonfärg eller ändra det helt. Du kan hitta ett brett utbud av intressanta färgade toriska linser för detta också.

Den Få dina linser webbutik innehåller ett bra urval av toriska kontaktlinser och du borde hitta den produkt som passar dina behov.