mirakelmedicin eller vanlig krycka är läkemedel det verkliga svaret på rökavvänjning

Det kan finnas ett grundläggande fel i idén att rökare kan lösa deras kemiska beroendet genom intag en farmakologisk hopkok.

Sluta röka hjälpmedel och mediciner har haft en enorm ökning i popularitet under de senaste åren. Kanske är detta ett tecken på en mer hälsomedvetna samhälle, eller kanske det är enkelt kommersialism.

Enligt studier som utförts av CDC, upp till en miljoner amerikaner sluta rökning varje år. Andra oberoende undersökningar tyder på att så många som 80% av alla rökare uttrycker en önskan att sluta.

Dessa siffror representerar ett klart lönsamma segmentet för läkemedelsföretag som Pfizer, skaparna av Zyban. Den årliga försäljningen av Zyban översteg 1 miljard dollar bara under 1998.

FDA godkände nyligen en ny Pfizer produkt, ett piller som heter Chantix. Den aktiva substansen i detta läkemedel är vareniklin, en roman alfa4beta2 nikotinreceptor partiell agonist som hämmar nikotinbindning men stimulerar receptorn aktivitet.

Enklare uttryckt, minskar denna påstådda “undrar piller” potentiellt några av njutning rökningen, särskilt eliminerar avkoppling och mild eufori upplevs strax efter målgång en cigarett.

Chantix rapporteras också att avsevärt lindra abstinensbesvär.

Biverkningar upplevs av initiala försökspersoner inkludera svårt illamående, kräkningar och huvudvärk. Även om detta inte låter så illa, bör vi komma ihåg att biverkningar som anges för Zyban var också milda efter första provning, och ändå många biverkningar såsom kramper och svår depression har rapporterats av användare när drogen slår den öppna marknaden.

Men negativa biverkningar är inte det största problemet med sluta röka mediciner som Chantix och Zyban. Den verkliga frågan är det faktum att dessa produkter fungerar som en krycka, och egentligen inte bota allt.

Förutom fysiskt beroende, de flesta rökare lider också av djupt rotade emotionella och psykiska beroende. Samtidigt som en medicin för att underlätta processen för fysisk tillbakadragande är säkert bra, är det helt enkelt inte möjligt att ta ett piller och plötsligt vara fri från din intellektuella önskan att skjuta upp en cigarett.

Det finns verkligen ingen mirakelkur för sjukdom av nikotinberoende. Ytterst är en varaktig avhållsamhet från rökning ansvaret för den enskilde.

Nedre raden: Det är upp till rökaren att komma till rätta med hans / hennes missbruk, och ta produktiv handling på önskan att förbli rökfri. Även om detta förslag inte är särskilt tilltalande för ett samhälle som kräver en omedelbar lösning på alla obehag, är det en ärlig bedömning av logistiken till hands.

Huruvida en rökare bestämmer sig för att ta medicin under den inledande upphörande perioden, målet att sluta röka måste ses som ett långsiktigt mål som motiverar betydande engagemang och känslomässiga styrka.