‘Tis säsongen – att öka dina intäkter med inriktning medicinsk fakturering

Denna julen, bland vår nations tumultartade ekonomi, ge dig själv en present-gåvan av ökade intäkter utan ökade kostnader-det avser din medicinska fakturering.

arbeta smartare, inte hårdare
Tyvärr, medicinsk praxis är inte immuna mot den vikande konjunkturen påverkar de flesta andra branscher i hela landet. Under de senaste månaderna har många läkare sett en betydande nedgång i samlingar och därmed en minskning av intäkterna.

Ofta är det “knee-jerk” reaktion att aggressivt attrahera och behandla fler patienter, tänkte högre volym enbart kommer att resultera i mer pengar. Ändå finns det stora kostnader förknippade med denna strategi som minskar lönsamheten, från marknadsföring och reklam till den faktiska kostnaden för tjänsten.

Faktum är att många läkare som reser på denna väg befinner sig arbeta hårdare och längre timmar, bara för att öka nivåerna av stress med marginell nytta för deras resultat. Något annat måste göras.

fokusera på ditt utestående a / r
Lyckligtvis finns det ett mycket enklare sätt att öka dina intäkter utan att spilla ytterligare resurser. Och det är just där framför dig: din utestående kundfordringar (A / R).

Till exempel, ta en praxis som i genomsnitt ökar till $ 100,000 i kliniska avgifter varje månad. Det är inte ovanligt att denna praxis att ha en enastående A / R balans på 1,5 gånger det beloppet, eller ungefär $ 150.000, förts över varje månad. En genomsnittlig avtalsenlig justering hastighet av 25 resultat procent * cirka $ 112.500 för vilken praxis har förtjänat och är juridiskt skyldig, men har ännu inte samlats in. (* Till exempel enbart, eftersom denna varierar baserat på ett antal faktorer.)

Har du råd att gå bort från dessa pengar, lämnar välförtjänt intäkter på bordet? För de flesta metoder, är svaret nej. Men var börjar man? Det första steget är att bedöma om din fakturering personal har kapacitet och kompetens att fokusera på a / r samlingar. Om så är fallet, helt enkelt omdirigera dem med en känsla av brådska för att förbättra prestanda kan ge betydande resultat.

samla på obetalda fordringar-snabbare
Vid bedömning av ditt utestående A / R, först titta på dina obetalda försäkringsfordringar. Samla på ett högre antal påståenden förr än senare kommer att resultera i omedelbar intäkter för din praktik. Nedan är några bästa praxis för att underlätta smidigare påståenden underkastelse och, viktigast, snabbare betalning:

* Identifiera mönster med försäkringsbolag-När man arbetar för att lösa oreglerade skador, är det viktigt att hitta ett mönster i förhållande till varje försäkringsgivare. Om du har möjlighet att upptäcka en gemensam faktor, kan du ändra din faktureringsadress stil för att undvika framtida avslag.
* Review påståenden innan du skickar-Gör det mesta av den information du har innan spendera tid att samla in mer, genom att ta upp följande punkter:
– Säkerställa att avtalsenliga justeringar görs för varje post
– Kontrollera att CPT och ICD-9 koder för tjänster som omfattas
– Kontrollera modifierare, minns globala perioder, orelaterade förfaranden på samma dag av tjänsten, och kan identifieras separat utvärdering / management tjänster
– Recensioner försäkring tillstånd och läkarens krav på remiss för att avgöra om ett tillstånd är (eller måste) på plats.
– Bestäm om räkningen bör flyttas till en sekundär försäkring eller patienten
* Skapa en strategi för enkel “vinner”-Om all information visas korrekt och hävdar fortfarande kräver uppföljning, prioritera din obetalda fordran listan att utöva “lågt hängande frukt” först. Med tanke på åldern av fordran och utestående belopp i dollar för att prioritera din lista är ett vanligt sätt att öka dina samlingar framgång.

En mindre tillämpas, men kanske ännu mer värdefull teknik, är att titta närmare på din betalare mix, identifiera de som är lättast att arbeta med och har snabbare handläggningstider. Är du skyldig att fylla i ett webbformulär, posta ett brev eller ringa ett telefonsamtal? Om “Carrier A” processer fordrar i 10 dagar och “Carrier B” processer i 28 dagar, var ska man börja?

Kombinera dessa principer med din befintliga A / R process kan bidra till att lösa flera krav i en kortare tid. Vidare kan ta emot de utestående medlen snabbare göra det genomsnittliga beloppet per fordran mindre relevanta för din övergripande strategi.

Missa inte dessa, antingen
Bortom samla på obetalda fordringar, det finns flera andra möjligheter att snabbt öka dina inkomster. Medan de är till synes grundläggande begrepp alla kontor bör gälla, skulle du bli förvånad över hur många dermatologi praxis underlåter att kapitalisera på dessa områden, låter lätt intäkter glida iväg.

* Samla egenavgifter vid köp av tjänsten-Billing patienter för sina egenavgifter kan försena intäkter 30-60 dagar, eller längre om inte betalats i tid. Utnyttja patientens besök till fånga intäkter omedelbart genom att samla egenavgifter up front.
* Samla förfallna saldon vid köp av tjänsten-Liknar egenavgifter, passa på att samla in förfallna balanser personligen (vid initial eller uppföljande möte), kontra fakturering dem senare. Detta kräver kommunikation mellan din schemaläggare, receptionist och fakturering personal.
* Avgift för uteblivna besök-Medan praxis har olika åsikter om denna politik (till peka av tvist), vissa dermatologer ut en avgift för uteblivna besök. Om en patient inte ger uppsägning, måste du bestämma om att ta betalt för de minskade intäkterna skulle du ha tagit med ett annat möte.
* Granska och justera prislista-På ett minimum, bedöma din prislista årligen för att säkerställa att du fånga de inkomster du har rätt till. Granska ditt schema mot alla försäkringsavtal och se till att du laddar den högsta tillåtna belopp. Lämna inte pengar du har tjänat in betalarnas händer.
* Överför saldon och skicka uttalanden-Ja, så grundläggande som det låter, vissa metoder fördröjning (eller förbise) överföra saldon till patienter. Bara gör det och skicka ut rapporter kan generera snabbare betalning och därmed mer intäkter.
* Kontrollera behörighet – Kontroll av berättigande för varje patient som kommer i din dörr innan de syns skär ner på avslag kraftigt. Att veta om någon har bytt försäkring och inte bara ta en kopia av kortet utan faktiskt kontrollera stödberättigande innan de sett undviker slöseri med tid att behandla en förnekelse när det kunde ha mildrats innan patienten någonsin satt sin fot i praktiken.
* Förskottsbetalning större dollar förfaranden – Många patienter är nu högre självrisker och mer ansvar tålmodiga. Detta blir en utmanande del av praxis kassaflöde (tålmodiga samlingar). Därför kör en behörighetskontroll och förstå vad patienten ansvar är innan proceduren hjälper inställd kassaflödet för ett mer lyckat resultat. Egentligen har patienten förskottsbetala sin copay och avdragsgilla innan man kommer in i praktiken är vanligt i många kirurgiska specialiteter. Det finns många nyanser med denna process du bör titta på ytterligare innan genomförandet, men det kan vara till stor hjälp, särskilt i ett mer kirurgiskt baserad praktik.

överväga dina alternativ fakturering
Förutsatt flesta, om inte alla, läkare är ovilliga att gå ifrån sina utestående A / R eller andra områden av möjligheter, måste de bestämma hur att driva denna ökande inkomster. För dessa metoder med effektivt hanteras, erfaren fakturering personal och verksamhet, det är helt enkelt en fråga om att begå till A / R samlingar och komma igång. Praxis med begränsade eller oerfaren fakturering resurser, brist på system och processer, och ingen lust att hantera utmaningarna med egen fakturering, kanske vill överväga outsourcing deras totala faktureringen.

En outsourca fakturering företag kan låna omfattande erfarenhet och expertis för att hjälpa dig att öka intäkterna, maximera lönsamheten och effektivisera din fakturering processer-så att du kan fokusera på patientvård. Om du bestämmer dig för att lägga ut, noga överväga säljarens kompetens och förmåga att möta dina lösningar behöver. På ett minimum, bör din valda fakturering företaget har:

* Din specialitet fakturering expertis
* Erfarna, professionella fakturering personal
* God service och beprövad affärsresultat
* Starkt ledarskap och management
* Nöjda kunder och goda referenser
* Företag stabilitet och långsiktigt engagemang

Genom att utnyttja antingen dina interna resurser för att fokusera på kollektioner, eller vända sig till en outsourca fakturering företag att hantera alla dina fakturering behov, kommer du att vara på god väg att njuta av gåvan av ökade intäkter upp till tusentals dollar-hela Nyår och bortom.

Thom Schildmeyer, vd för Aesyntix Billing Solutions, har 15 års erfarenhet av att arbeta med läkare inom områdena ekonomi, fakturering, drift, praktik värdering, mänskliga resurser, utbildning, marknadsföring och övergripande praxis utveckling.