vad soma är och varför det fungerar

Det har varit en hel del nyheter och media uppmärksamhet för Soma nyligen, och av goda skäl. Soma förskrivs till fler och fler människor varje dag, som läkarintyg de utmärkta resultat vid behandling av sina patienters smärta.

Soma är ett varumärke för drogen karisoprodol, som är ett muskelavslappnande medel.
Carisoprodol används främst för att behandla akut eller muskuloskeletal smärta. Denna smärta kan vara kronisk (långvarig) eller akut (från en nyligen skada eller komma på plötsligt). “Muskuloskeletal smärta” är ett ganska vitt begrepp, det kan många saker, till exempel en stukad fotled, karpaltunnelsyndrom, smärta i nedre ryggen eller stela knän.

De flesta människor, någon gång eller annan, uppleva muskuloskeletal smärta. Detta beror ofta på belastningsskador på en muskel eller område av kroppen, av repetitiva arbetsuppgifter och sport / skador motion. Smärta kan även uppstå på grund av det organ som är i samma position under en längre tid, till exempel sitta vid en dator eller skrivbord.

En annan orsak till muskuloskeletal smärta är den isolerade orsakad av ett fall eller annan olycka. Detta är oftast mer tillfällig, men kan ibland leda till kronisk smärta, liksom.

Muskelavslappnande medel skiljer sig från smärtstillande såsom acetylsalicylsyra eller ibuprofen, i att de arbetar på nervändarna av kroppen, snarare än smärtreceptorerna i hjärnan. De är ofta föredras av läkare för att behandla smärta eftersom de fungerar på kroppens centrala nervsystemet för att lindra smärtan. Förutom att minska smärta, återuppleva de styvheten som ofta åtföljer den.

Soma kan vara en mycket viktig del av rehabilitering och smärtlindring efter en skada. Läkare rekommenderar att använda den i samband med avslappning, vila och ibland, sjukgymnastik. En av fördelarna läkarna ser med Soma är att det ofta orsakar mindre dåsighet än andra muskelavslappnande medel. Dåsighet anses vara den huvudsakliga biverkningen av muskelavslappnande medel, förhindrar människor från att köra, arbetar eller lever sina dagliga liv.

Medan Soma är allmänt värderas som ett sätt att lindra både akut och kronisk smärta, är det viktigt att diskutera med din läkare varje möjlig interaktion med andra läkemedel, liksom kända biverkningar. Soma är en mycket effektiv behandling för smärta, men måste tas på ett säkert sätt och under en läkares omsorg.