vara medveten om en tyst hjärtinfarkt om du är över 50 och diabetiker

Med USA är på tredje plats i världen i de bästa länderna i patienter med diabetes, det är ingen tvekan om att en viss attityd måste närma sig när vi talar om de tysta hjärtinfarkter hos dessa patienter. Chansen att drabbas av en hjärtattack i en diabetiker lidande ökar med åldern, på grund av kapillär skada, och chanserna att det developping utan några symptom ökar när nerverna skadas också.

Rapporter visar viktiga indikatorer: över 90% av hjärtinfarkter som drabbar diabetiker gå obemärkt av patienten. Med andra ord, det betyder att de kan få plötslig hjärtsvikt och gör inget för att be om akut hjälp och därmed sänka risken för god återhämtning. Ur denna synvinkel är det så viktigt för diabetiker att kanske säga symtomen på en tyst hjärtinfarkt, eftersom de är den första raden gruppen av sannolikhet för att uppleva det.
– Plötslig andfåddhet som leder vidare till lungödem.
– Förvirringstillstånd
– Djup svaghet
– Plötslig medvetandeförlust
– Arytmi (kan tas som hjärtklappning, är det känslan när “hjärtat stiger upp till halsen”)
– Oförklarlig blodtrycksfall

I de flesta fall hjärtinfarkter kan förebyggas och det är upp till patientens vilja och motivation att anta en hälsosam livsstil och undvika koagulera utseende i hjärtats muskel kapillärer. Detta kan göras genom att begränsa fett och kolesterol intag, reglera blodtrycket, undvika stillasittande livsstil och att hantera stress.

Stress kan vara en riktig slutare för tyst hjärtinfarkt. Om andra sannolikhetsfaktorer behöver tid för att bygga upp och öka risken för att utveckla en tyst hjärtinfarkt, än en stressande situation kan vara den sista droppen som utlöser kedjereaktion som slutligen leder till hjärtmuskeln död.

Detta inte på något sätt innebär att du måste vänta på att det ska ske. Njut av ditt liv som förut, respektera läkares rekommendation han / hon gav till dig och genom att göra detta kan du sänka en hel dina risker. Försök att ha en mobiltelefon i fickan, så kan begära hjälp när du känner en av tyst hjärtinfarkt symtom.

Den stora delen av diabetiker redan vet om dessa risker och är beredda i händelse av en sådan situation. Om du inte har diskuterat med en läkare om hans ännu, än det skulle vara en bra idé att boka ett besök och fråga mer om vad exakt kan du göra om du Feer några av de tecken på en tyst hjärtinfarkt och du är ensam hemma eller på gatan. Det är en mycket viktig aspekt, eftersom den snabbare behandlingen påbörjas, desto bättre blir resultatet.