vitaminbrist och akne

I dagens snabbmat samhälle, är det inte konstigt att kosten är en sådan extrem fråga. Det är nästan omöjligt för någon att upprätthålla en hälsosam kost nu för tiden. Hälsoorganisationer uppskattar att endast 10 till 20% och med konsumera de rekommenderade mängderna av de viktigaste vitaminer och mineraler på en daglig basis. Detta är ett häpnadsväckande lågt antal och enbart beror på att en hälsosam kost är mycket svårt att upprätthålla.

För att kunna upprätthålla en sund kropp och i för att kunna ha klar, frisk, akne hud, är det viktigt att konsumera den rekommenderade mängden av många viktiga vitaminer och mineraler på daglig basis. Dock faller enbart diet ofta korta av detta. Snabba livsmedel inte innehåller många vitaminer och mineraler i första hand, människor oftast inte har tid att försöka utarbeta fullständiga, friska, rundade måltider, och även de livsmedel som köps i butikerna nu har många av sina vitaminer och mineraler tas ut av dem i syfte att hjälpa dem att hålla sig fräsch längre.

Av dessa skäl är det ofta nödvändigt att titta någon annanstans för att få rätt mängder av vitaminer och mineraler varje dag. Livsmedel och kost kommer nästan alltid ändå leda till en viss brist på brist, oavsett hur försiktig man försöker vara, och därför blir nödvändigt ofta gånger för att se till kosttillskott för att fylla tomrummet. Kosttillskott kan vara till stor hjälp för att säkerställa kroppen får de vitaminer och mineraler den behöver för att vara friska.

Kosttillskott är inte en dålig sak och inte något slags “genväg”. Många människor tror att de är fusk själva genom att ta ett vitamintillskott, men detta är helt enkelt inte så. De flesta en-en-dag vitamintillskott är mycket användbart för det enkla faktum att de kommer att bidra till att förse kroppen med viktiga vitaminer och mineraler den behöver. Människor också oroliga då konsumerar för mycket av vissa vitaminer och mineralämnen på grund av kombinationen av tillägget och äta. Återigen, detta är nästan aldrig ett problem eftersom de kompletterar endast ger de lägsta rekommenderade mängder varje dag, vilket innebär att det finns gott om taket rum kvar ovanför det.

När livsmedel och bantning helt enkelt inte klippa det, är det bra att leta efter ett vitamintillskott. Din kropp behöver vitaminer och mineraler och att beröva den av dem skulle vara mycket ohälsosamt.