erektil dysfunktion – är det psykologiska

Till en början kan du orolig att din erektil dysfunktion innebär en allvarlig sjukdom eller ett tillstånd. Men många män upplever erektil dysfunktion (ED) och aldrig har en fysisk orsak som är den enda orsaken. Oftare än inte, är orsaken till tillståndet känslomässiga eller psykologiska.

Först, det finns tre huvudsakliga områden som bidrar till en man att uppnå och bibehålla en erektion. Dessa inkluderar hjärnan, nerver, och blodflöde. Till att börja med måste hjärnan vara tillräckligt stimuleras. I gengäld skickar hjärnan signaler till de nerver som omger penis. När dessa nerver är aktiverade, flödar blod till penis, vilket kan göra att svälla och en erektion sker. Om något går snett i dessa tre steg, kommer man inte att kunna få erektion.

Sedan den första område där en erektion sker är hjärnan, det finns många emotionella eller psykologiska faktorer som kan uppstå och förhindra en erektion uppstår. Stress, depression, ångest, och slåss med din make eller partner kan orsaka känslomässiga problem som stör behålla en erektion. Ofta vad som kan inträffa är att det kan vara en känslomässig fråga, och sedan en brist på prestanda, vilket kan leda till mer stress och ångest. Detta kan skapa en cykel som gör att uppnå en erektion svårare att få.

Ett sätt att avgöra om erektil dysfunktion är på grund av fysiska eller psykiska problem är att konstatera om eller inte du vaknar på morgonen med en erektion. Nattliga erektioner förekommer naturligt och är inte relaterade till sexuella drömmar, men i stället är resultatet av kroppen in i ett avslappnat tillstånd. Om problemet som leder till dysfunktion är fysisk, då nattliga erektioner kommer att misslyckas att inträffa. I själva verket är detta den främsta metoden för att avgöra om orsaken är fysisk eller psykisk. Om du upptäcker att det finns en fysisk orsak, eller att nattliga erektioner har avsevärt minskat, så ska du kontakta din vårdgivare genast att söka behandling. I vissa fall kan en fysisk eller naturläkemedel botemedel mot erektil dysfunktion vara allt du behöver.

Om du har fastställt att erektil dysfunktion beror på psykologiska orsaker, måste du vidta åtgärder för att hantera dessa frågor. Stress, depression och ångest är mycket vanliga problem som kan leda till dysfunktion. Göra nödvändiga livsstilsförändringar och ta sig tid att koppla av kan spela en viktig roll i kampen mot dysfunktion och återfå din sexuella hälsa. Om du har problem med relationer, är det möjligt att dysfunktion orsakas av ångest i din relation. Återigen börjar erektion i hjärnan-genom stimulering. Om din partner är inte längre stimulerar dig känslomässigt, eller om förhållandet är under stress, kommer en erektion inte uppnås. Därför är det viktigt att du håller en direkt kommunikation öppen med din partner. Det är också viktigt att träna olösta frågor när de uppstår. Du kommer att finna att genom att arbeta med din make eller partner kan du ta upp frågan om den dysfunktion tillsammans. Ofta vill män inte att berätta för sin partner vad de upplever att de är generade eller skäms. Dock är det mest effektiva strategin som du har för att besegra psykologiskt orsakade erektil dysfunktion genom att hålla en öppen kommunikation med din partner och leva en livsstil som minskar stress, depression och ångest.