hantering och behandling av locket infektioner

Blefarit är inflammation i ögonlocken, och det påverkar de körtlar som finns i dessa vävnader. Förekomsten av locket infektion varierar från 3,2% hos unga vuxna och ökar med åldern till 71,1% med seniorer. Orsaken till Blefarit är nästan alltid bakterier i naturen, och testar positivt i kulturer. Bakterierna växer i lipider (fetter) av körteln, och producera enzymer som bryter lipiderna ner i tvålar och fettsyror. Dessa 2 biprodukter störa tårfilmen orsakar torra ögon symtom, och allt det obehag som följer. I vissa fall finns det även en mikroorganism som fäster sig till fransarna heter Demodex Folliculorum. Oavsett orsaken, är resultatet röda, smärtsamma lock och torra ögon.

Diagnosen ställs under en synundersökning, och några av de kliniska tecknen är collarets runt lash baser, hinder körtel på locket marginaler, röd knaprig lock, och vaxartade utsläpp på locken. Dessutom är Chalazion ses i locken, och inflammation på hornhinnan samt marginella sår på hornhinnan / limbus regionen.

Etiologin eller orsaken Blefarit kan vara från Staphylococcal bakterier, seborré, allergisk, psoriasis och med start i körtlar själva. Meibomitis är inflammation i en av de primära locket körtlar som producerar en tår komponent. Det stora problemet som uppstår med Blefarit är att bakterierna bryter ner enzymerna, störa tårfilmen. Detta i sin tur irriterar ögat och cykeln börjar om röda, smärtande ögon och i sin tur rött, smärtsamma lock.

Behandlingens mål är att lindra de tecken och symtom, men kommer inte att bota sjukdomen. Blefarit är ett kroniskt tillstånd som kräver den pågående underhåll och behandling i många år. Det oftast uppstår igen. Den akuta fasen av behandlingen är att föra tillståndet under kontroll, och förbättra komforten och utseendet på locken och ögon. Den kronisk behandling är att behålla kontrollen och hålla locken friska.

Den viktigaste delen av terapin är att helt enkelt rengöra locken. Detta görs med en tvållösning för utspädd baby schampo och varmt vatten. Denna lösning används för att rengöra locket marginalen två gånger per dag med en Q spets i minst 2 veckor. Varje rengöring måste följas av varma kompresser och skonsam lock massage. Den varma komprimerar upplösa vaxartad bygga upp på locken, och massagen tar bort det samtidigt öka blodflödet till de drabbade områdena. Dessutom är aktuella antibiotika alltid tillsätts. Den nyaste och bästa heter Azasite. Det är Zithromycin i droppform. Det används två gånger per dag under ca 3-4 dagar, och sedan en gång per dag efter det. Dessutom är ett annat läkemedel nu ofta tillsättas för att öka produktionen av tårvätska. Restasis minskar inflammation i tår produktion mekanismen, och därmed ökar tårflöde. Detta läkemedel ska användas två gånger per dag i minst 6 månader och kanske ännu längre. När den akuta fasen behandlas, då endast Restasis, och en gång per vecka lock scrubs används.

Om ett mycket svårt fall påträffas då orala antibiotika kan också användas. Doxycyklin har visat sig vara det bästa för detta tillstånd.

Blefarit är ett långsiktigt problem, men då behandlas korrekt och hanteras, patienter kan vara fri från många av de torra ögon, lock och smärtsamma symtom. Efterlevnaden kan bli ett problem på grund av den långa krävs omsorg, men goda resultat och framträdanden är belöningen.