orsakerna till plötslig svår huvudvärk och kräkningar

Huvudvärk är inte en trevlig sak att ha, inte ens mindre sådana, och när en tung man träffar, kan det vara försvagande. Migrän är bekanta med de otäcka effekter som svår huvudvärk kan ha, men för dem som inte är vana vid sådana huvudvärk, kan det vara så överväldigande att det kan vara svårt att veta vad man ska göra.

När ytterligare påkörd av en kombination av en plötslig, svår huvudvärk och kräkningar, kan det vara svårt att tänka på en handlingsplan för att ta. Men symptomen av en plötslig svår huvudvärk och kräkningar är ofta ett tecken på ett allvarligt medicinskt problem, och åtgärder bör vidtas omedelbart.

möjliga problem

Ibland, uppkomsten av plötsliga, svår huvudvärk och kräkningar gör tillkännage en migrän huvudvärk, och i så fall bör du ha något som föreskrivs för smärta om det visar sig vara ett återkommande problem. Men det innebär inte att göra med plötslig svår huvudvärk och kräkningar verkar lättare.

Men om det är den första förekomsten av en plötslig, svår huvudvärk och kräkningar, kommer du inte ha en diagnos från läkare, inte heller kommer du att ha någon föreskriven smärtstillande medel, så för säkerhets skull är det bäst att ta sig till ett sjukhus. Uppkomsten av en plötslig svår huvudvärk och kräkningar kan vara ett tecken på en form av skallskada kallas subarachnoid blödning.

Detta är blödning mellan hjärnan och skallen. Denna speciella skador inträffar oftast efter olyckor där huvudet drabbades, och är allvarlig nog att utan ordentlig medicinsk vård, kan en person gå in i en koma eller till och med dö.

Om en plötslig, svår huvudvärk och kräkningar kommer med en feber också, det finns en chans att du kanske lider av hjärnhinneinflammation, som är en åkomma som drabbar nervsystemet. Denna sjukdom kan orsaka nog skada för att döda, och även om det inte gör det, vanliga problem till följd av hjärnhinneinflammation inkluderar hörselnedsättning.

om du lider

Återigen, om du lider av plötslig, svår huvudvärk och kräkningar, måste du göra din väg till en akut medicinsk anläggning. Med tanke på den extrema karaktären av symtomen, för säkerhets skull, bör du ringa efter en ambulans eller har en familjemedlem eller granne köra dig till akuten, eftersom körning kommer att bli för svårt.

Om du har till väntan på hjälp, det är bäst att höja ditt huvud i en vinkel på ca 30 grader när du inte är tvungen att ta itu med illamående. Framför allt, så länge du söka hjälp så fort som möjligt, står du en god chans att få diagnos och rätt behandling för din plötslig, kraftig huvudvärk och kräkningar.