barn och sura uppstötningar

Sura uppstötningar är ett tillstånd som normalt förknippas med vuxna. Tyvärr är många barn lider också av effekterna av sura uppstötningar.
Denna desease, även kallad gastro-esofageal reflux, uppstår när maginnehållet churn och stiga upp i matstrupen, röret som sammanbinder magsäcken med munnen. En muskel mellan matstrupen och magsäcken, känd som den nedre matstrupen sphincter, är ansvarig för att hålla magen stängt tills maten sväljs. Den nedre matstrupssfinktern öppnar sedan upp och tillåter maten i magen innan du stänger igen. Även sura uppstötningar kan påbörjas under spädbarnstiden, kan det föra över till den tidiga barndomen.

Även ganska vanligt hos barn, de flesta människor är inte medvetna om sin förekomst. I de flesta fall sker processen med gastro-esofageal reflux snabbt, kommer syran upp i matstrupen och därefter snabbt går tillbaka ner i magsäcken. I detta fall lider matstrupen ingen skada. Om emellertid magsyra stannar i matstrupen, det skadar matstrupen foder. I vissa fall maginnehållet stiga upp hela vägen in i munnen, endast att sväljas igen. Denna process leder till ett antal symtom som en kronisk hosta, eller en hes röst. Mer allvarliga symtom kan inkludera svårigheter att svälja, väsande andning, och kronisk lunginflammation.

Den som misstänker att deras barn lider av sura uppstötningar, bör ha barnet ses av hans eller hennes barnläkare. Efter att ha undersökt barnet och utvärdera symptom, läkaren kan köra tester för att diagnostisera om sura uppstötningar är närvarande. Ofta kommer läkaren påbörja behandlingen innan du testar för reflux.
I ett av testerna, som kallas en övre GI-serien X-ray, är barnets röntgen tas efter ges ett glas barium att dricka. Denna speciella test används framgångsrikt för att lokalisera hiatal bråck, blockeringar och andra gastrointestinala problem.

Ett annat test, som tros vara mer effektiv än röntgen, är endoskopi. Typiskt barnet nedsövd och avlivad under provet. Ett endoskop, som är ett tunt, flexibelt plaströr med en kamera fäst vid änden, placeras sedan inuti halsen. Med hjälp av endoskopet, är läkaren direkt kunna undersöka matstrupen foder, mage, och en del av tunntarmen. Den endoskopi ger också läkaren att utföra en biopsi ganska smärtfritt.

Ännu ett annat test, den esofageala pH-sond, kan också användas. Detta test består av att använda ett extremt lätt, och ultra-tunn tråd med en syra sensorspetsen och infoga den genom patientens näsa och in i den nedre delen av matstrupen. Denna metod används för att detektera och registrera presense av magsyra i matstrupen.