endast det första besöket är svårt vad att förvänta sig på en std center

Om du är gammal nog att delta i sexuella aktiviteter, är du gammal nog att ta ansvar för dina handlingar. Liksom allt annat i livet, saker kommer med kravlöst-det är inte alla spel och nöje. (Sex, dock är det närmaste till spel och spel som du kan få!) Beslutar att ha sex är ett stort steg, men nu när du har tagit det måste du också ta ansvar för din hälsa och hälsa din partner . Det bästa sättet att möta detta ansvar rakt på är att komma till en STD-Center.

Det kan vara svårt att svepa huvudet runt, men med ditt beslut att ha sex du klivit in i vuxenvärlden. Riksgenomsnittet är att 7 av 10 tonåringar har sex med sin 19-årsdag. Det finns massor av människor som springer runt utan att veta vad som förväntas av dem. Ta hand om din sexuella hälsa just nu-i början. Är inte det finns massa saker som du vill göra innan du har barn? Förhoppningsvis har du drömmar som går långt utöver smutsiga blöjor.

Låt oss få lite fakta innan vi fortsätter: Det finns över 25 olika sexuellt överförbara sjukdomar och 19 miljoner amerikaner kommer att fånga en av dem bara i år! En annan skrämmande faktum är att STD: s är den vanligaste infektionssjukdom i USA Du kanske tror att du “få tur”, men att lyckan kommer att sluta i ett hjärtslag om du fånga en STD

Tanken på att besöka en STD Center kan vara en skrämmande en, men det bör inte vara. Deras personal är alltid mycket trevliga och förståelse, och de ägna extra uppmärksamhet åt patienter som påbörjar processen. Nedan är en lista över några av farorna med att ha sexuella relationer, i alla åldrar, och vad som väntar om de testar för dem.

herpes
Om du märker några feber blåsor eller munsår runt munnen (inte alltför viktigt) eller på dina privata delar (mycket viktigt) är det rekommenderat att du har testar gjort. Testet består i att en kultur från en av blåsor. Den vanliga metoden är smärtfri svabbar.

HIV / AIDS
Denna STD är fortfarande ett stort problem i Amerika. Det är en sjukdom som ofta är dödlig som det fortsätter att bryta ner kroppens immunförsvar. Det finns över en miljon människor lever med hiv / aids i USA idag och det uppskattas att det finns ytterligare 250.000 som kan vara smittade, men omedvetna om det. Bara en annan anledning till varför testning är så viktigt. Prövningen utgörs av ett blodprov.

HPV / genitala vårtor
Inte en vacker bild. Symtomen omfattar köttfärgad knölar eller vårtor runt meniga. Det finns vissa typer av genitala vårtor som kan orsaka livmoderhalscancer hos kvinnor. Därför är tidig upptäckt och behandling är så viktigt. Testet består av en visuell besiktning.

Om du börjar ha sex regelbundet, eller om du har haft sex med en gång, bör ett besök på en STD Center vara i din nära framtid. Kom ihåg, det finns inget mer skrämmande än det okända. Efter ett besök kommer du tror på dig själv, “Vad var alla väsen om?”