fetma har orsakat soaring antal diabetiker

Centers for Disease Control and Prevention rapporterade nyligen om en ny studie som visar självrapporterad diabetes har skjutit i höjden under de senaste sex åren. De uppger också att fetma är den främsta orsaken till den kraftiga ökningen. Grupper som har en ökad risk är äldre befolkningar, dåligt utbildade, och minoriteter. Minoriteterna visar en benägenhet att utveckla diabetes, mer så än vit kaukasier. Den inledande studien gjordes på regional basis, den nyaste studien inkluderade hela nationen. Resultaten var alarmerande, och CDC är orolig att det kommer att öka problemen vid horisonten.

Denna trend undersöktes och det konstaterades att orsaken var inte som en följd av bättre upptäckt. Kvoten för dem som diagnostiserats med diabetes förblev inom det normala åldersintervall. De hittade inte diabetes i ökningen bland yngre och friskare befolkning. Forskarna tror att fasteglukos test är mer exakt för diabetes diagnos än muntliga glukos-tolerans test. Studierna visade inte en högre hastighet av stroke, hjärtsjukdomar, högt blodtryck, eller andra kroniska sjukdomar. Diabetes ensam har blivit ett stort hälsoproblem. Det är den sjätte vanligaste dödsorsaken från komplikationer såsom högt blodtryck, hjärtsjukdomar och blindhet.

Ta emot en diabetes diagnos medför inte automatiskt folk att göra en bättre insats för att komma i form. I själva verket är det tvärtom, den generation som lider av diabetes är också den mest överviktiga. I vår nuvarande kultur och samhälle, är det enkelt att sitta framför TV: n och mellanmål, äter för mycket under måltider, och köpa snabbmat som innehåller mycket fett. En vuxen behöver endast förlorar mellan fem och sju procent av deras kroppsfett för att minska sin diabetes och hjärtsjukdomar risk. Ett 200-pound person skulle kräva bara tio förlorade pounds att se fördelarna. En ökning av motion nivå, strävar mot 30 minuter om dagen av måttlig aktivitet kommer att få bra resultat.

En måttlig livsstilsförändring kommer inte bara att bidra till att minska risken för diabetes utveckling men också kommer att gynna din hälsa på många andra sätt. Motion har också positiva effekter för hjärtproblem, cirkulationsproblem, osteoporos, liksom många andra hälsoproblem. Måttliga promenader och milda stretching rutiner är ett bra sätt att inleda en hälsosam motion regim. Det är viktigt att rådgöra med din läkare innan du påbörjar ett nytt träningsprogram. Din läkare kommer att kunna vägleda dig när du startar upp och ger dig bra sätt att börja. Studier har visat att även långsamma promenader, istället för den rekommenderade rask promenad kommer att erbjuda många fördelar. Gentle övningar för styrka eller yoga rutiner är bra sätt att starta ett nytt träningsprogram. Det är också fördelaktigt att försöka parkera bilen längre bort från butiken på parkeringen när du går och handlar. Detta lägger till några extra steg för att din dagliga rutin och, om du gör det konsekvent, kommer de steg lägga upp. Du kanske vill börja marschera på plats under TV-reklam. En kvinna som började göra detta har rapporterat förbättrad känsla av välbefinnande och större incitament att äta hälsosamt och att få mer motion.

Hälsosam kost, mer motion och förbättrad kroppsvård kommer hjälpa till att minska din risk för diabetes.