läkemedel som används för att övervinna sömnlöshet

Sömn, som vakenhet, är ett naturligt fenomen. Människor tillbringar nästan en tredjedel av sin livstid sova. Under sömnen den hjärnaktiviteten ändras, men inte helt undertryckas. Det är ett accepterat faktum att periodiskt kroppen behöver vila. Ingen vet varför hjärnan eller andra organ skulle behöva vila, och inte heller vad som händer under sömnen som är välgörande. Bara en sak är säker – att sömnen är nödvändig. Om en person inte tillåts att sova för 2 eller 3 dagar mentala samordning blir nedsatt. Berövande av sömn ökar suggestibility och är därför en effektiv teknik för hjärntvätt.

Hur mycket sömn är viktigt? Barnen sover längre än vuxna. Gamla människor tenderar att sova mindre. Bland vuxna vissa känner sig helt utvilad efter 6 timmars sömn, medan andra kan behöva 8 eller 9 timmar. Mahatma Gandhi brukade sova för endast 4 timmar, och brukade vakna fräsch. Stalin behövde bara en mycket kort sömn och används för att ta emot tjänstemän vid udda timme på 3,00 am.

För att sova bra, vissa behöver idealiska förhållanden: en bekväm säng i ett ljudlöst rum med kontrollerad temperatur. Det finns andra som lyckas sova tryggt även på hårt trä kaj av en andra klassens tåg facket. Det är verkligen underbart att kunna sova bra, men det finns tillfällen när det inte är möjligt att göra det på grund av omständigheter. Resenärer som går långa sträckor på jetplan måste justera sina sovande timmar på en ny plats. Presidenter och premiärministrar ta injektioner av sömngivande läkemedel att övervinna resor-inducerad sömnlöshet och att återanpassa sig till nya arbetstider när de reser utomlands.

Sömnlöshet eller sömnlöshet innebär svårigheter att somna eller sova, minskad total sömntid gånger eller störd sömn. Sömnlöshet eller sömnlöshet kan bero på olika faktorer såsom känslomässiga trauman, rädsla, oro, ångest, droger eller vissa sjukdomar. Förlust av sömn för en dag eller två inte kan utgöra något problem, men långvarig sömnlöshet kan orsaka fysisk och mental trötthet, vilket leder till ökning i bilolyckor, alkoholkonsumtion och dålig prestanda och i sådana fall blir medicinsk behandling nödvändig. Ett stort antal av lugnande medel, sömnmedel (som orsakar sömn), och ångestdämpande läkemedel finns tillgängliga för detta, men den största svårigheten är att alla dessa har varierande grad av missbruk på potential och deras tillbakadragande eller utsättning kan medföra allvarliga, problem. De abstinenssymptom kan vara i form av ångest, sömnlöshet, rastlöshet, darrningar, svaghet och kramper och om det inte behandlas, kan resultat i koma (medvetslöshet) och död. Eftersom de orsakar beroende, narkotikalagstiftningen förbjuda försäljning av dessa läkemedel utan recept.

behandling och mediciner

De läkemedel för behandling av sömnlöshet kan innehålla ett enda läkemedel eller en kombination av två eller flera läkemedel med liknande verkan. Ingen av kombinationerna erbjuda någon fördel över en enda läkemedel. De lägger bara till kostnaden för behandlingen.

pentobarbiton (Nembutal), secobarbitone (Seconal, secobutal)

Dessa två läkemedel är barbiturater som hämmar sömn REM * (drömmande sömn) och producerar inte naturligt eller uppfriskande sömn. Med tanke på deras potentiella missbruk för att begå självmord och en markerad böjelse potential, har dessa nästan helt ersatts av bensodiazepin familjen av droger.