trött på kylan och rökkanalen säsongen, bekämpa förkylningar med echinacea andra herbs_

När hösten och vintern anländer, verkar det som om du alltid blir sjuk? Var inte rädd årstidernas växlingar längre – det finns hjälp. En av de mest effektiva sättet att minska frekvensen av förkylningar är genom att tvätta händerna regelbundet. Studier har visat att genom att tvätta händerna kan minska dina chanser att få en förkylning med 50%. (1,2) Andra sätt att skydda kroppen från den fruktade årliga förkylning eller influensa är genom att ta en ört som heter Echinacea.

Echinacea (uttalas eck-in-AY-sha) är en säker och effektiv ört för att hjälpa kroppen bekämpa förkylningar eller förhindra dem helt. När Echinacea kombineras med andra örter som ökar immunförsvaret, får du ännu större förkylning och influensa skydd. (3,4)

Du kanske undrar vad skillnaden är mellan att ha en kall och ha influensa. Båda har liknande symptom, men mycket i svårighetsgrad. Om du har en förkylning, kan du uppleva nysningar, rinnande ögon, trängsel och rinnande näsa. Dessa symtom varar vanligtvis en vecka eller så och göra livet surt för en kort tid. Med influensa, symptom börjar som en förkylning men tar en vändning till det värsta och eskalerande snabbt. Symtomen kan bestå av feber, frossa, huvudvärk, torrhosta, halsont, rinnande och täppt näsa, svår trötthet, svaghet, värk i kroppen, och muskelvärk. Febern, muskelvärk och värk kan försvinna inom ett par dagar med influensa, men trötthet och utmattning kan pågå veckor.

Det finns över 200 olika virus som orsakar influensa. (1) Influensavirus klassificeras efter typ. Typ A, B eller C, är varje typ som kan orsaka influensa. Människor tenderar att bli förkyld när vädret är kallt och blött. När det är kallt och blött ute, människor tenderar att stanna inomhus mer och mer nära kontakt med andra passerar influensavirus från person till person.

Du kanske undrar varför det finns inte a botemedel för en vanlig förkylning eller influensa. Influensaviruset muterar ständigt och ändras varje år vilket gör det svårt att bekämpa. Med den ökade användningen av antibiotika dessa virus har lyckats bygga upp en immunitet vilket gör det svårare att bekämpa varje år. Forskningen har utvecklats over-the-counter (OTC) läkemedel för att behandla en vanlig förkylning eller influensa, men konsumera sådana mediciner kan förlänga längden av sjukdomen och öka längden på eländet. Det finns också potentiella biverkningar av att använda OTC kallt och mediciner influensa. (5,6)

Det finns en mängd olika receptfria läkemedel som finns idag som avsvällande medel för att torka upp den rinnande näsa och lindra nysningar och rinnande ögon. För de värk och smärta finns det acetaminofen, aspirin och ibuprofen. Acetylsalicylsyra och ibuprofen kan hjälpa till att få ner en feber. Båda dessa febernedsättande produkter levereras till en kostnad, kan de orsaka gastrointestinala besvär. (7,8) Dessutom bör acetylsalicylsyra inte ges till barn eftersom det har kopplats till utvecklingen av Reyes syndrom, en sällsynt och eventuellt dödlig sjukdom. (1,2)

Paracetamol används under en längre tid kan orsaka lever-och njursvikt. Dagliga doser på högst 4000 mg bör vidtas för att förhindra någon form av komplikationer med paracetamol. Avsvällande medel kan orsaka alla möjliga problem såsom högt blodtryck, snabbare hjärtslag, hjärtklappning, illamående, kräkningar, dåsighet, ångest och sömnlöshet. Avsvällande medel kan öka längden på nästäppa så använd bör begränsas om det är möjligt. (9,10) En vanlig förkylning eller influensa kan lämna dig lidande om de lämnas obehandlade, men ingen vill förlänga symptomen. Tur för oss att det finns ett annat svar, echinacea, cederträ löv och vild indigo roten är naturläkemedel som kan bidra till att minska svårighetsgrad och längd vanlig förkylning.

I motsats till den medicinska etablissemangets tro, örtextrakt verkligen är effektiva för förkylningar och influensa. Echinacea är en av de mest effektiva rättsmedel på marknaden idag. Denna anläggning har en vacker lila kon blomma i sommar och hjälper till att behandla förkylningssymptom tillsammans med att minska infektioner efter exponering för dem. (11)

Tillbaka när nybyggarna kom till Amerika, hade de problem den första vintern och de indianer som lever i marken visade dem Echinacea för att behandla sjukdomar och skador. Knowledge av örter fördes vidare till nybyggare som upptäckte sin förmåga att behandla förkylning och influensan. År 1920, var läkarnas förskrivning Echinacea och andra örter för att läka kroppen, men på 1930-talet sulfapreparat kom ut och naturläkemedel var snabbt glömt. Echinacea gav vika för antibiotika för att behandla förkylningar och influensa i Amerika, men över i Europa örter används fortfarande regelbundet. Forskare i Tyskland fortsatte att studera echinacea och dess egenskaper, nu finns det över 280 kommersiella preparat som innehåller Echinacea i Tyskland. (12) Också i Tyskland en upptäckt gjordes genom att kombinera vitt cederträ löv och vild indigo roten med echinacea, kombineras för att öka immunförsvaret hälsa som hjälper en kämpa mot förkylning och influensa.

Örtextrakt fått mer intresse i början av 1960 är där Echinacea vunnit en lojal följande någonsin sedan. Hittills echinacea fortsätter att vara och imponerande ört mot förkylningar och influensa. Det finns tre sorter av echinacea tillgängligt i din hälsokostaffär. Dessa populära sorter är Echinacea angustifolia, echinacea purpurea, och Echinacea pallida. De flesta studier som gjorts på echinacea var purpurea och pallida sort.

Eftersom Echinacea fungerar så bra, har det skett en hel del forskning görs för att upptäcka varför det hjälper så bra med förkylningar och influensa. Antibiotika döda sjukdom som orsakar sjukdom, echinacea å andra sidan stärker immunförsvaret, för att vara specifik Echinacea ökar produktionen av makrofag en aspekt av immunsystemet som omger bakterier och virus att döda dem. Macrophage är kroppens första försvar mot invaderande bakterier och virus. Echinacea hjälper också förbättra funktionen av monocyter, blodkroppar som mognar till makrofager. Echinacea ökar antalet naturliga mördar (NK)-celler och de celler aktivitet i kroppen. NK-celler är programmerade att söka upp och döda invaderande organ såsom virus.

Echinacea ökar också produktionen av tumörnekrosfaktor (TNF) och interferon. Tillsammans med echinacea, vitt cederträ löv och vild indigo både öka produktionen av TNF, makrofager och interferon produktion i kroppen.

Säkerheten kan vara en angelägenhet för dem som funderar på echinacea, vitt cederträ löv och vild indigo som ett botemedel. Den tyska kommissionen E rekommenderar (GCE) användningen av dessa örter bara om du inte har en autoimmun sjukdom, såsom lupus, multipel skleros, tuberkulos, HIV eller AIDS. Eftersom dessa örter stärka immunförsvaret, en med ovanstående autoimmuna sjukdomar inte vill över aktivering av sitt immunförsvar som kan utvecklas sjukdomen. Allergiska reaktioner kan förekomma hos vissa som är allergiska mot RAG ogräs eller växter i solros familj. GCE rekommenderar även kortvarig användning av echinacea inte mer än 6 veckor. Wild indigo och vitt cederträ löv har inte denna begränsning och kan tas året runt.

Mängden echinacea konsumeras av en person bör mätas med en ålder av en individ. För vuxna och barn över 12 bör man konsumera 7.5mg av standardiserade Echinacea 3 gånger om dagen för att bekämpa en förkylning. Vit cederträ löv bör tas på 2 mg doser 3 gånger per dag och vild indigo bör tas i 10 mg doser 3 gånger per dag samt.

Om du är runt någon som har en kall, kom ihåg att tvätta händerna regelbundet och doseringen av örter som nämns ovan kan följas för att hjälpa till att bekämpa off en kall innan den startar. Echinacea används oftare än någon annan ört i USA detta är att det fungerar. Oroa dig inte om du inte har fått en influensa skott, det finns hopp i örter som echinacea, vitt cederträ löv och vild indigo roten som kan bidra till att stärka ditt immunförsvar att hålla dig stark och frisk hela den kalla årstiden. Dessa och många andra underbara örter kan hittas på din lokala hälsokostaffär.

referenser:

Ett. En vanlig förkylning. National Institutes of Health webbplats. Finns på: www. NIAID. NIH. gov / faktablad / cold.htm. Accessed on April 30, 2001.

2. influensa. Centers for Disease Control och förebyggande webbplats. tillgänglig på: wwwcdc. gov / ncidod / sjukdomar / influensa / fluinfo.htm. nås april 30, 2001.

Tre. Wüstenberg R, Henneicke-von Zepelin HH, Kohler G, Stammwitz U. Efficacy och verkningssätt en immunomodulator örtpreparat som innehåller echinacea, vild indigo och vitt cederträ. Adv Ther. 1999, 16:51-70.

4. Henneicke-von Zepelin HH, Hentschel C, Schnitker J, Kohnen R, Kohler G, Wüstenberg P. Effekt och säkerhet av en fast kombination Phytomedicine vid behandling av vanlig förkylning (akut viral luftvägsinfektion): resultat från en randomiserad, dubbelblind -blind, placebo-kontrollerad, multicenterstudie. Curr Med Res Op. 1999, 15:214-227.

Fem. Karch AM, Karch FE. Låt användaren akta. Receptfria läkemedel är inte nödvändigtvis “säker när det tas enligt anvisningarna.” Am J Nurs. 2001, 101:25.

6. Ornato jp. over-the-counter stroke? hälsa nyheter. 2000, 06:03.

7. Hirschowitz BI, Hawkey CJ. Frågor rörande framtida forskning på acetylsalicylsyra och mag-tarmkanalen. Am J Med. 2001, 110 (Suppl): S74-S78.

8. Hunt RH, Bowen B, Mortensen ER, et al. En randomiserad studie som mäter fekal blodförlust efter behandling med rofecoxib, ibuprofen, eller placebo hos friska försökspersoner. Am J. Med. 2000, 109:201-206.

9. Graf P. Negativa effekter av bensalkoniumklorid på nässlemhinnan: allergisk rinit och medikamentös rinit. Clin Ther. 1999; 21:1749-1755.

10. Graf P. Rinit medicamentosa: aspekter på patofysiologi och behandling. Allergy. 1997; 52:28-34.

11. rånare je, tyler ve. echinacea. Tylers örter av valet. Binghamton, NY: Haworth växtbaserade press, 1999: 253-257

12. Foster s, tyler ve. echinacea. i: den ärliga naturläkemedel. Binghamton, NY: Haworth Press, 1999:143-145.