vissa finansiella sökord för karriär inom sjukvårdsorganisationen

Alla har sina egna speciella terminologi ekonomiska termer, men många är de samma i alla sektorer. Här är några grundläggande ord och deras definitioner som rör hanteringen av hälso-finansiering.

Ett. Redovisning: Detta är en fråga i en ledningens genomgång, vilket tog ett tag! I denna metod, då en räkning att betala för balans och du får betalningen, som han representerade. Dess tillgångar redovisas när han tappar sin prestation spelas in och när du bygger den online-betalning eller check. De flesta läkare tränar uteslutande i händerna på kontantprincipen metod, vilket ger läkarna ett oavgjort mot sina inkomster utan ytterligare intäkter fördelas kvartalsvis. En bra spendera alla konton, kvartalsvis (felbehandling är ofta) eller årligen (vanligtvis fördelningen av förmåner), bör dessa pengar inte i förtid förlängt garantin.

2. Periodiserad redovisning. I metoden för periodiserad, om du får en räkning, det tror, ??och om du älskar någon, är både för den tid, om du betalat. Deras krav redovisas när patientens ledning och dess prestanda sparas när du får en faktura. (Jag har aldrig varit en praxis som har arbetat i den använda redovisningsmetod.)

Tre. Distribution: Processen för att bestämma hur de olika kostnaderna hänförliga både till bruket av en läkare eller en vuxen. Till exempel är vissa läkare tilldelas kostnader för vissa anställda, partners eller överbelastning på de medel de använder bara.

4. Upplupet anskaffningsvärde. Kostnaden för tillgångar, såsom medicintekniska produkter och utrustning som skrivs (kostnad) är det dags att reflektera över deras hållbarhet.

Fem. Kostnad / nytta: Envägsanalys bedömer om det finns i en viss period, fördelarna med nya investeringar eller nya affärsmöjligheter kostnad. Denna analys är ett laboratorium för en ny maskin eller en ny gren.

6. Gross samling: dividerat med totala lagerkostnader och ger en återvinningsgrad på råolja, men detta antal är sällan användbart, eftersom de flesta av de metoder för väsentliga justeringar i de typer av avtal med försäkringsbolag.

7. NET samlingar: Samlingar dividerat med totala avskrivningar mindre kontraktet och resulterar i ett förhållande av nettoresultatet. Numret ska vara beskrivande och, om möjligt, inte minskas under de höga självrisker, medicinsk konkurs, ekonomi med hög arbetslöshet. Samlingar förhållandena är mindre användbara när de används för den månatliga analysen och särskilt användbara när de används för att täcka kostnader och samlingar för ett år eller mer för att utvärdera.

8. Intäkter cykel: Processen att samla in försäkringar och faktureringsinformation för patienterna, ackumuleras i köp av tjänsten, dokumentation av medicinska tjänster, översättningstjänst i ICD9 och CPT koder, insamling av skuld och mängden av upphandling av gäldenären.

9. Utrustning Uthyrning: ett avtal om köp eller hyra av utrustning och / eller en shopping service för en viss tid. Den månatliga kostnaden ingår inköpspriset, intresse och även om kostnaden över leasingperioden ännu mer, till bruket av en kontant investering om alla viktiga undvika båda.

10. Investeringar: Inköp av utrustning, möbler eller någon form av mjukvara (vanligtvis $ 500 eller mer), som omfattas av avskrivningar som en kostnad. En investeringsbudgeten betalas av alla de stora insatser av praxis under hela året innehålla.

11. Rörelsens kostnader: Kostnader för att hantera ett företag, såsom löner, förmåner, pensioner, verktyg och marknadsföringskostnader. Ett operativsystem är en budget som alla kostnader i den dagliga driften av företaget förstår.

12. Budgetens inkomster: En budget för förväntade intäkter på grundval av medicinsk praxis produktivitet och prestationsbaserade aktierätter och tillämpningen av den procentandel av det föregående året, den genomsnittliga återbetalning av beräknade kostnader.

13. Riktmärken eller indikatorer. Indikatorer såsom kostnad per RVU (relativt värde enhet), kostnaden per fall i kirurgi, och dagarna i A / R (kundfordringar), vilket gör att metoderna för att jämföra sina resultat med genomförandet av framgångsrika metoder.

14. Avkastningen på investeringen (ROI): Ett finansiellt förhållande mäta effekterna av en investering över kostnaden. Du kan beräkna avkastningen på investeringen i ett automatiserat mötespåminnelse och beräkna kostnaden för systemet mot en minskning av utnämningen utebliven under flera år.

15. Tidsvärdet av pengar: Principen att en dollar fick idag är värt mer än $ US vid en tidpunkt i framtiden. Även justerat för inflation, är dollarn fått idag bättre eftersom det omedelbart kan investeras för att generera ytterligare intäkter. Detta är viktigt i samlingarna, som alltid, en delbetalning av en patient idag, desto mer värde vara början på full betalning för en patient i två år.

16. Rörliga kostnader. Kostnader / utgifter i samband med tjänster för patienter. Exempel inkluderar kostnader för medicinsk utrustning, utrustning, patientutbildning och företagstjänster avgifter för kreditkort.

17. Fasta kostnader: Kostnader / utgifter på en regelbunden basis, oavsett antalet patienter. Exempel inkluderar hyra, el och försäkring.