analys av alternativa hälsa behandlingar

Funderar du på en alternativ sjukvård? Att köpa ett näringstillskott? Behöver hårda fakta om effektiviteten av en terapi?

Vid utvärdering av en alternativ behandling, som med konventionella behandlingar, finns det två grundläggande faktorer som du vill titta på: Fördelar och kostnad.

Fördelarna kan vara svårt att detektiv ut. Många behandlingar är begravda under så mycket hype, marknadsföringsmaterial eller legenden om att det är svårt att räkna ut de verkliga fördelarna. Här finns flera sätt att ta reda på hur effektiv behandlingen är.

Användarupplevelser
Andra personer som har använt produkten kommer att vara några av dina bästa källorna för information. Tryckta vittnesmål har begränsad användning, men eftersom många av dem är fiktiva eller överdrivna. En bättre metod är att faktiskt prata med folk som har använt terapin och få sina åsikter i första hand. Försök att prata med människor som har haft bra och dåliga erfarenheter. Med människor som har haft dåliga erfarenheter, kan du finna att de flesta av dem inte ordentligt använda terapin, i vilket fall du kan nog avfärda dem.

Vetenskaplig information
Fråga din sjukvårdspersonal eller en säljare för vetenskaplig forskning om den produkt eller tjänst som du tittar på. Du kan också söka efter vetenskapliga data om PubMed eller på bibliotek.

Kostnaden för en behandling eller behandling är inte bara den ekonomiska kostnaden. Medan priset bör figurerat i, är en behandling som verkligen fungerar värt en massa pengar, men en som inte är inte värt någonting. Så priset inte bör vara ditt första oro.

Den primär kostnad du bör handla om är biverkningar. Är deras biverkningar som du kan uppleva när du tar behandlingen? Finns det eventuella långsiktiga hälsorisker? Långsiktiga skador på din hälsa är ett mycket högt pris att betala för en behandling.

Med noggrann utvärdering, kan du välja en effektiv behandling eller terapi som fungerar för dig, utan dåliga biverkningar.