sjukvård cholesteatoma, etanol sköldkörtel, minimalinvasiv paratyroideakirurgi

Kolesteatom utvecklar konsekvens av en mitten-öroninfektion. Vanligtvis den tunna membran i mellanörat vibrerar när ljudet in. När mellanörat är smittad, fyller upp det med en slags vätska full av bakterier och virus. På grund av detta, kan förhandlingen kapaciteten att gå förlorad.

Men med en infektion, fyller mellanörat upp med vätska, innehållande bakterier eller virus, så hörsel kan förloras. I sinom tid, från trumhinnan och kanalen död hud pålar upp i detta och när det är fullt, expanderar fickan obevekligt på grund av trycket av att fortsätta collecction av huden inuti. Detta kallas cholesteatoma. Om mellanörat är benägen att upprepade infektioner kan det leda till cholesteatoma. Kronisk mellanörat infektion och cholesteatoma gör folk döva.

Kolesteatom om det inte behandlas i tid, kan orsaka svaghet och leder till förlamning av ansiktsmusklerna. Otolaryngologists behandlar cholesteatoma, i inledningsskedet. Sjukdomen kommer att behandlas av läkemedel. I senare skeden är cholesteatoma borttagning göras genom operation. Cholesteatomas har möjlighet att återkomma och därmed periodiska granskningen är att föredra. Kolesteatom är av två typer, medfödda och förvärvade. Medfödda skador är inte helt vanligt.

Thyroid är en endokrinologi sjukdom, mild eller avgörande tillstånd genom vilken struktur eller funktion hos sköldkörteln påverkas. Thyroid behandlas genom att ge sköldkörtelhormon i fall av hypotyreoidism terapi. Vid hypertyreoida och bisköldkörtel, är terapin känd som Ethanol sköldkörtel, en behandling förfarande som följs av Percutaneous Ethanol Injection (PEI) terapi i sköldkörteln och sjukdomar bisköldkörtel. Etanol har skleroserande egenskaper för att använda i interventionell hantering av godartade och hätsk lesioner. PEI rekommenderas som en alternativ behandling för kirurgi, vilket gör det enkelt och minimera komplikationer som kan uppkomma på grund av operation.

Sköldkörteln avlägsnas genom en operation som kallas thyroidectomy. Den största nackdelen med detta är begränsad rörelse. Nyligen har minimalinvasiv paratyroideakirurgi framkommit. Även om detta förfarande är fortfarande i utvecklingsstadiet, flytten mot mindre eller minimalt invasiva procedurer paratyroideakirurgi leda vägen för tillämpningen och utvecklingen av datorstödd system. Detta surgerical procedur resulterar i förbättrad kosmetisk och minimal smärtsam postoperativ upplevelse. Detta skulle också minska antalet smittade samtidigt förbättra snabbare återhämtning, eftersom operationen är endast genom små snitt. I hjärtkirurgi robot-assisterad kirurgi är redan i bruk.

En minimalinvasiv paratyroideakirurgi eller diagnos görs genom en laparoscope. Den robotiserade assisterad minimalinvasiv paratyroideakirurgi har gjort sin plats i Otolaryngologi. Thyroidectomies skulle företrädesvis utföras genom förfarandet enligt minimalt invasiv kirurgi. Ytterligare undersökningar krävs för att kunna fortsatte att dra fördel av minimalinvasiv paratyroideakirurgi i Otolaryngologi. I minimalinvasiv paratyroideakirurgi, är omvandlingen inte nödvändigt. Det kirurgiska ingreppet tar minimal tid, undviker dödsfall, andra allvarliga komplikationer med minimal postoperativ uppföljning.