din PMS symtomen kan lindras med näringstillskott

Man uppskattar att så många som 85% till 90% av pre-menopausala kvinnor regelbundet upplever psykiska och / eller fysiska symptom före menstruationen. Medan symtomen är milda i de flesta kvinnor, 8% till 20% upplever symptom som uppfyller kliniska definitionen av premenstruellt syndrom (PMS), en sjukdom som kännetecknas av måttliga till svåra symtom på depression, irritabilitet, trötthet, magkramper, ömma bröst och huvudvärk.

Så kanske fler människor talar om vädret än om PMS, men, medan vi inte kan ändra vädret, jag tror att vi kan göra något för att hjälpa kvinnor lyckas övervinna PMS.

Forskning har visat näringstillskott sig vara mycket effektiva i att hjälpa hantera PMS. I en studie minskade kvinnor som kompletterat med 1200 mg per dag av kalciumkarbonat i tre månader PMS-symptom med 48%. Andra studier har också sett “betydande” förbättringar hos kvinnor med 1000 mg och 1336 mg per dag av kalciumtillskott.

Nu har en ny studie har funnit att ett annat tillägg för benhälsa, vitamin D, också kan bidra till att förbättra PMS-symptom.

En studie, som handlar om cirka 3000 kvinnor under loppet av 10 år, har några hoppfulla resultat. Studien var med 1057 kvinnor i åldrarna 27-44 år som anmälde utveckla PMS och 1968 kvinnor som anmälde ingen diagnos av PMS

Man fann att kvinnor med det högsta intaget av vitamin D (över 700 IU per dag) var 41% mindre risk att drabbas av PMS jämfört med kvinnor med de lägsta intaget av vitamin D (100 IE per dag). Dessutom kalciumintag också funnit att minska PMS-symptom, med ett intag av nästan 1300 mg per dag från livsmedel källor visat sig minska PMS-symptom med trettio procent jämfört med kvinnor med de lägsta intaget av kalcium (529 mg per dag).

Så, för att forskarna tyder resultaten, “att en högt intag av vitamin D och kalcium kan minska risken för incidenter PMS.”

Andra, mer allmänt, synpunkter från forskare säger att ibland utövar hjälper. Ibland kostförändringar hjälp och ibland tillskott med B-vitaminer, kalcium eller vitamin E hjälp. Men de betonar att effekten att någon av dessa har på PMS hormonnivåerna är okänd.

Yoga och avkoppling tekniker är också kända för att vara till hjälp.

Vissa studier har visat att kvinnor som lider av den allvarligaste formen av PMS blues (premenstruell dysfori) har lägre nivåer av serotonin som cirkulerar i blodet.

Serotonin är en förening som hjälper till att överföra signaler mellan nervändar i hjärnan och kroppen och tros spela en viktig roll i regleringen av humör, sömn, sexualitet och aptit.

Så kan öka nivån av serotonin i kroppen hjälpa. Det finns olika läkemedel på marknaden för att hjälpa kvinnor att göra detta. Men eftersom många oönskade biverkningar är förknippade med dessa läkemedel, har forskare undersökt effekterna av naturliga ämnen som används av kroppen för att skapa serotonin, vilket ökar nivåerna av serotonin som cirkulerar i blodet.

Eftersom PMS hormonnivåerna är en möjlig orsak till PMS blues, många läkare föreslå syntetiska former av hormonerna östrogen och / eller progesteron, för att stabilisera hormonnivåerna, förhindrar ägglossning och därmed eliminera de flesta symptom på PMS.

Istället för syntetmaterial, men det finns goda naturliga alternativ.

Fytoöstrogener anses av många vara ett naturligt substitut för syntetiska hormoner. Fytoöstrogener är helt enkelt anläggningsdelar som har en östrogenliknande effekt på kroppen. Hittade i sojabönor, rödklöver och andra livsmedel växt, forskare tror att kvinnor som har färre PMS-symptom och en kost rik på soja och andra grönsaker, fytoöstrogener är ansvariga.

Så det verkar som naturläkemedel är en stor hjälp för att lindra PMS. En sund och balanserad livsstil är naturligtvis viktigt. Men dagens aktiva kvinna kanske inte kan spendera mycket tid varje dag för att hantera sin kost, eller med träning, så mycket som hon skulle vilja. Således, som vi ser ovan, ett bra komplement, som innehåller naturliga ingredienser (som inte kommer att orsaka några biverkningar och som är helt säker för kroppen) är ett bra, hälsosamt alternativ för att lindra PMS blues.

Även om vi inte verkar vara mycket nära till en vetenskaplig förståelse av PMS, finns det åtgärder för att hjälpa en kvinna att övervinna PMS.