forskning bekräftar dricka lindrar stress

Resultaten är i de kliniska prövningarna har talat. Dricka lindrar stress – dricka grönt te, är det. Det finns något i grönt te som hjälper oss att slappna av. Och det kan börja dyka upp i andra livsmedel snart.

De legendariska fördelarna av grönt te – viktminskning, förebyggande av cancer, immunförsvar öka, och mer – har satt grönt te på allas topp tio superfoods listan. Nu vattenglas s relaxationseffekten har bevisats i labbet.

En aminosyra som kallas Theanine (eller L-Theanin) ansvarar för grönt te magi. Först upptäcktes 1949, är Theanine finns nästan uteslutande i teblad. (Det är också i en typ av svamp – men vem vill koppla av med en platta av svamp?)

Kliniska prövningar testar avslappning effekten av Theanine gett fantastiska resultat. Japanska forskare fann att frivilliga blev mer avslappnad ca 30-40 minuter efter att ha tagit upp till 200 mg Theanine. Det är sex koppar te till dig och mig.

När Theanin flödar, ett par saker att hända. Dina hjärnvågor börja flytta in i alfa intervall. Det är en bra sak. Alpha hjärnvågor uppstå när du är avslappnad och lugn, men ändå vaken – som efter en massage eller ett varmt bad, eller under meditation.

Samtidigt ökar Theanine GABA nivåer i hjärnan. GABA är en signalsubstans som är kopplad till dopamin och serotonin nivåer. Denna komplicerade klingande kemisk cocktail resulterar i en avslappning effekt. Och vad är mer, Theanin sänker också blodtrycket . Tja, OK, är blodtrycket delen bara bevisat i råttor. Men testningen fortsätter.

Så om du är stressad och orolig, koppla av med ett par koppar grönt te. Du borde börja känna sig avslappnad och alert i ungefär en halvtimme. Theanine kommer inte göra dig dåsig, men om det råkar vara läggdags, har studier också visat att du sover bättre och vaknar mer utvilad. Förresten, om du redan är avslappnad när du startar, det spelar ingen roll hur mycket Theanine du får-du kommer inte få något mer avslappnad.

Om du hellre vill få din teanin i ett piller, har du tur. Kosttillskott som innehåller theanine är lätt tillgängliga. En av de japanska företagen starkt engagerade i Theanine forskning gick utöver enkla grönt te extrakt och utvecklat Suntheanine, vilket är en syntetiserad, ultrarent theanine. En talesman för företaget sade att det finns “en fantastisk möjlighet för att utforma livsmedel och medicinska livsmedel som riktar sig avslappning och minskad stress.”

Jag är inte säker på vad de har i åtanke, men möjligheterna är vidöppen. Mer än 50 livsmedel som innehåller Suntheanine, inklusive glass, godis och drycker, för närvarande säljs i Korea, Japan och Europa. I Amerika, det är bara tillgängligt i tillskott just nu. Men jag ser fram emot att se det i något som går med min kopp te. Avkoppling muffin, någon?