förstå hur kanada droger regleras

De läkemedelsföretag som tillverkade Kanada droger och dess annonsörer började regleras år 1996. Health Canada är den avdelning som ansvarar för regleringen av alla droger i landet. Dess regler är baserade från Food and Drug Act från 1920. För att skydda de 33 miljoner invånarna i Kanada, gjorde Health Canada det deras prioritet att kolla alla Kanada droger eftersom det finns en massa människor som använder over-the-counter läkemedel.

Det första steget för att reglera Kanada droger började när patentet Medicin Act från 1909 kom att skrivas. Det fanns några hemliga recept som utfärdas av läkare som behövs dokumentation och godkännande. Idag, beror det nuvarande systemet från Food and Drugs Act från 1920. Detta ändrades 1951, som kräver alla drogbärare att få godkännande från den federala regeringen innan de kan marknadsföra sina Kanada droger på olika verktyg för medier och innan de kunde distribuera sina produkter till olika återförsäljare. Det fanns också skandalen om talidomid, en sömntablett som orsakat fosterskador i 1960-talet som gjorde att myndigheterna tänker på att göra läkemedelsföretag söker upplysningar om överensstämmelse från den kanadensiska regeringen innan distribuera någon av deras Kanada droger.

Den Notice of Compliance bör utfärdas av Health Canada före nämnda Kanada läkemedel kan säljas i kanadensiska butiker. Meddelandet kommer endast att utfärdas om företaget i fråga har möjlighet att uppfylla de fyra kriterier som fastställdes av regeringen. Kriterierna innefattar att framföra de biverkningar av Kanada droger som observerades under kliniska prövningar, som överensstämmer med den begränsning av reklamkampanjer, att kunna utveckla en produktionsprocess för att upprätthålla kvaliteten på de produkter och ansökan
att förändras efter den inledande Notice of Compliance utfärdas. Läkemedel ses vid specifika punkter i utvecklingsprocessen och droger som inte får klagomål från konsumenterna kommer inte att behöva förnyas om det sker förändringar i komponenterna.

Det finns tre stadier som regulatorer på Health Canada fokusera på när det finns en utvecklingsprocess för Kanada droger. Den audition läkemedelsföretag kommer att behöva få en Clinical Trial Application från Health Canada innan de kan tillåtas att testa någon av Kanada läkemedel som utvecklas på det kanadensiska folket. När de har avslutat genomför den kliniska prövningen kommer Health Canada tjänstemän bedömer den inlämnade resultatet och fastställa oegentligheter vid tillämpningen av materialet. Health
Kanada ser till att företagen följer normen. När en produkt har godkänts för distribution, sluta ansvar Health Canada inte där. De har också en avdelning som hanterar rapporter om biverkningar av godkända Kanada droger-det MedEffect programmet. Den MedEffect webbplats ansvarar för publicering återkallade produkter och varning för konsumenterna på de negativa effekterna av läkemedel som har godkänts. Detta är en förebyggande åtgärd som tar upp de återverkningar som Kanada droger kan ha för allmänheten.

Kanada droger indelas i två kategorier under den kliniska prövningen underkastelse granskningsprocessen. Divisionen 1 läkemedel, som ofta kallas gamla läkemedel, inkluderar icke receptbelagda Kanada läkemedel som smärtstillande hostmediciner och liknande. Dessa läkemedel är lätt att distribuera efter kliniska prövningar eftersom märkningen inte bryta någon upphovsrätt på andra läkemedelsbolag. Ju större kontroll faller för division 3, 4 och 8 kategoriseras som nya läkemedel. Normalt är dessa Canada läkemedel består av preventivmedel, bantningspiller och bot för allvarliga sjukdomar som ännu inte finns på marknaden.