leva med endometrios

Efter att du har fått en diagnos av endometrios och förstå de fyra stadier som sjukdomen fortskrider, är det dags att upptäcka sätt att hantera sjukdomen. För många kvinnor, kan tanken på att ha endometrios orsakar en av de mest ultimata fasor – rädsla för att bli infertila. Utöver denna fruktansvärda möjlighet, ger endometrios med det en mängd av smärtsamma och störande symtom. Smärta, det vanligaste symtomet av endometrios, kan allvarligt hindra din livskvalitet. Men det finns sätt att hantera situationen för att minska dess inverkan på ditt liv.

Den smärta och andra symtom på endometrios kan hanteras på olika sätt. Den första och viktigaste är att styra din stress. Stress lägger en orimlig press på kroppen. Det gör att ditt system att fungera mindre effektivt, vilket endometrios att förvärras. Dessutom, om du är rökare, bör du överväga att ge upp den vanan. Det kan vara en svår uppgift, men det är viktigt att du håller din kropp fungerar på topp kapacitet. Det finns inga bevisat samband mellan rökning cigaretter och uppkomsten av endometrios, men cigarettrök försämrar kroppens förmåga att bekämpa off sjukdomar och opportunistiska infektioner.

Ett annat sätt att hålla kroppen utför på toppfarten är att avgifta. Många kvinnor har en hög grad av toxicitet i deras system som de inte kan vara medveten om. Det finns många produkter som finns på hälsokostaffärer och även stormarknader som gör din kropp att rensa skadliga kemikalier och gifter. Avgiftande är ett bra sätt att öka din energi och bekämpa trötthet – ett symptom på endometrios. Dricka 8 eller fler glas vatten varje dag är en bra start på avgiftning processen. Detta kommer att ge din kropp att komma tillbaka till arbetet så som naturen avsett.

Dessutom, hålla sig i form är ett viktigt steg att ta om man vill må bättre. Motion är viktigt för en rad olika skäl. För det första, gör det din kropp fungerar på bästa förmåga. Ju bättre din fysiska conditioning större chans har du att avvärja sjukdom och stoppa utvecklingen av endometrios. Förutom att träna, bör du koncentrera dig på att balansera din emotionella hälsa också. Tänk tekniker såsom meditation och yoga för att lindra stress och hjälpa dig att vara lugn och avslappnad. Skäm bort dig själv med enstaka massage eller dag spa-behandling kan också hjälpa dig att minska stress. Akupunktur och akupressur är också bra val för att hålla dig avslappnad och stressfri.

Det finns också stöd grupper är tillgängliga för dem som lider av endometrios. Stödgrupper träffas vanligen en gång per vecka och tillåta människor att berätta om sina upplevelser. Dessa grupper kan vara till stor hjälp och ge någon med en känsla av enighet. Kvinnor utan endometrios inte kommer att kunna förstå sjukdomen, så det är viktigt att träffa människor som delar din erfarenhet.

Att hantera endometrios är inte en lätt uppgift. Villkoret kommer att orsaka förändringar i ditt liv, och eftersom det är obotlig, är det viktigt att du arbetar för att stoppa utvecklingen av sjukdomen. Håll koll på hur kroppen känns på olika dagar, spåra dina symptom, matvanor, tarmrörelser, och korsreferenser dessa variabler med din menscykel. Använd ditt sinne och din kropp till striden endometrios och du kan bara vända och hålla symtomen på en hanterbar nivå.