magsår i tävlingshästar

De senaste studierna har upptäckt en mycket högre förekomst av magen sår i prestanda hästar då det var tidigare erkänt. Trots de magskador bara några av hästarna kommer att utveckla själva magsår.

Enligt kliniska och Para kliniska studier, äldre eller mer tid tränade hästar är mer mottagliga för att göra magsår. Första kliniska symtom är viktminskning, låg aptit och dåliga fysiska prestationer.

För att fastställa en säker diagnos, skall veterinären utföra en endoskopi av hästen magen, det förfarande kräver en tre meter lång endoskopet.

Som foder matare, hästar utsöndrar saltsyra kontinuerligt i naturen och med några högre toppar i stallet, eftersom de vanligtvis betar 24 timmar om dygnet, kan bristen på mat mellan måltiderna i fångenskap lätt leda till sår. Den höga mängden av HCl i magen tros vara orsakar magsår.

Samtidigt äta, spottkörtlar utsöndrar bikarbonat-rika saliv som gillar mat själv tenderar att tamponate överskottet syra. Under bristen på mat leveranser syranivåer öka igen och trakassera magslemhinnan produceras av slemhinnor körtlar för skydd.

Bästa ledande lösning är att tillåta hästarna en 24 timmar tillgång till hö mellan korn måltider. Beroende på säsong hästar utfodras i stallet med äng, Lucerne, lång käpp havre hö, eller de är låt fritt på bete. Trots de omsorg-tagare reservationer, gjorde heltid tillgång till hö störa inte hästarna aptit på korn. Denna strategi har visat mindre kliniska manifestationer av magproblem och mindre bekymmer för ägaren.

24 timmar rätt att använda hö i stallet, har också visat en minskning av flera problem i beteendet hos hästar i fångenskap.

Styra användningen av orala kortikosteroider och icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel såsom fenylbutazon kan också vara användbara som de hämmar bildningen av PGE i magen. Prostaglandiner undertrycka produktionen av HCl, öka blodflödet i det slemskikt i magen och moderera utsöndringen av bikarbonat och slem. Prostaglandiner har också samtycke för att skydda magen från någon form av fysisk eller kemisk påverkan.

I första behandlingarna linjens terapi strävar efter att minska utsöndringen av saltsyra och dess effekter. Nyligen bara Omeprazol och Ranitidin accepteras av veterinär föreningar i behandling av hästar.

Både Omeprazol och Ranitidin anses vara förbjuden innan hästkapplöpning på grund av sina drog-liknande egenskaper. Medicinska behandlingar som innehåller de två ämnena får endast ske under veterinär övervakning, behandling schema måste alltid registreras i stallet dagbok.