tvångssyndrom

OCD (en akronym för Obsessive Compulsive Disorder) är i allmänhet kallas en tvångsmässig oro som bestämmer en symtomatisk beteende kännetecknas av repetitiva och återkommande insatser. Sådana beteenden orsakas av tvångstankar om en enda fråga. Vanligen, tvångssyndrom problem faller under tre kategorier:

* Rengöring besatthet

Vissa individer är rädda för att bli smittade när man rör vid saker, därför tog de till ytterligheter tendensen att städa och tvätta allt. Gradvis blir denna lutning till en ritualiserade beteenden påverkar allvarligt ett normalt beteende.

* Kontroll av besatthet

Ett ständigt hot om en förestående katastrof kan enkelt ta full kontroll över många människors sinnen och ju mer de är rädda sådana möjligheter ju mer de strävar efter att förhindra händelser av iterativa kontroller. Det är värt att nämna att människor som lider av tvångssyndrom är fullt medvetna om sin besatthet, men är inte i stånd att hålla sig från att ytterligare kontrollera åtgärder.

* Beställning besatthet

En annan symtomatisk beteende kan lätt märkte grund av en överdriven benägenhet att lägga alla saker i en exakt ordning.

Alla dessa beteenden är energi-och tidskrävande. Dessutom kan de isolera socialt OCD offer från vanliga människor som inte kan förstå och acceptera tvångsmässiga beteenden. Terapeuter behandla tvångssyndrom under hypnos sessioner. Medicinering är vanligtvis kombineras med psykoterapi tekniker. CTB eller kognitiv beteendeterapi är den i särklass mest effektiva terapeutiska förfarande som experter efficaciously kombinera två olika metoder inom psykiatrin – kognitiva och beteendemässiga behandlingar. CTB har positiva resultat med ett brett utbud av ångestsyndrom som sömnlöshet, äta och drog störningar missbruk.